Kaip rasti dovaną, kuri nustebins vaiką bet kokia proga?

Artėjant šventėms žaislų pamišimas dar kartą veda iš proto  mamas, tėčius, močiutes, senelius, tetas ir dėdes-visi pasiutę ieško dovanų savo vaikams. Kaip išsirinkti būtent tai, kas tinka ir patinka vaikui? Kaip rasti tobulą dovaną? Žinoma, kiekviena dovana yra gera, jei ji yra iš širdies, tačiau mažiems vaikams geriausia dovanoti praktiškas ir tinkamas dovanas, nes tokio amžiaus vaikai yra linkę eksperimentuoti.

Anksčiau buvo lengviau atlikti šią užduotį: mergaitės lėlę, berniukams mašinėlę ir dovanos rinkimas baigtas

Bet dabar mes turime pasirinkti žaislą, kuris atitiks vaiką, nes pasirinkimas yra didelis, dėl to nesinori dovanoti tokių pačių žaislų vėl ir vėl. Parduotuvės lentynos užpildytos šimtais įvairių žaislų-kai kurie mirksi, kai kurie pypteli, kiti groja muziką, o kai kurie net žavi, kai praeini. Gamintojo teigimu, kai kurie žaislai gali padėti vaikams išmokti pirmojo žodžio tarimo, kai kurie – lavinti muzikos klausymą, o kiti – mokyti matematikos. Jų yra tiek daug, ir jie yra tokie įvairūs, kad net apsuka galvą.

Vienas aspektas, į kurį dauguma žmonių pirmiausia atsižvelgia yra vaiko lytis

Ir kaip to nedaryti-juk daugelyje parduotuvių visi vaikų drabužiai, žaislai ir kiti vaikų gaminiai yra išdėstyti pagal lytį. Tai visai nėra blogai, tačiau tyrimai rodo, kad rinkdamiesi tik mergaitėms ar berniukams skirtus produktus dažniausiai renkamės stiprios lyties daiktus: mergaitėms dažniausiai perkame žaislus (lėles), tinka ir  lėlių nameliai, žaislai ir namų apyvokos daiktai, berniukų žaislai ir žaidimai yra automobiliai, koviniai žaidimai, sporto įranga ir kiti skatinantys sportą ir konkurenciją. Atrodytų, kas čia tokio, tačiau tyrimais nustatyta, kad lyčių stereotipus įkūnijantys žaislai gali nulemti lyčių stereotipais pagrįstą elgesį. Pavyzdžiui, jei keturmečiams vaikams būtų pasiūlyta žaisti įvairiais – ir mergaitiškais, ir berniukiškais – žaislais, jie visi, nepriklausomai nuo lyties, noriau žaistų berniukiškais žaislais.

Žinutė atrodo aiški: pamirškite senamadiškus, su lytimi susijusius vaikų žaislus ir ieškokite naujų idėjų. Tačiau kai kuriais atvejais atsisakyti tradicinių žaislų neverta. Žinoma, jūsų vaikui gali kilti didžiulė pagunda įsigyti modernų elektroninį žaislą, galintį blyksėti įvairiomis spalvomis ir skleisti įvairius žaismingus garsus, ypač jei jis taip pat pavadintas nuostabių visame pasaulyje žinomų animacijų  vardu. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad jei jūsų tikslas yra paskatinti vaiką mokytis, nėra nieko geriau už tradicinius žaislus, ypač jei planuojate leisti vaikui žaisti su jais.

Kur rasti žaislų, kurie atitinka visus reikalavimus

Little Dutch Lietuva internetinėje parduotuvėje siūlome įvairius medinius, minkštus žaislus vaikams nuo 1 metų. Žaislai nuo kūdikystės lavina atmintį, mąstymą, motorinius gebėjimus, vaizduotę, skatina vaiko socialinę raidą, pažintinius procesus. Vienerių metų vaikui labai svarbu liesti, matyti ir išgirsti. Mūsų internetinės parduotuvėje rasite įvairius barškučius, dėliones, kaladėles, grojančius ir kitaip akį traukiančius žaisliukus. Vienų metų vaikui dažnai pasirenkami žaislai ant lovytės, vežimėlio ar automobilinės kėdutės. Pradedantiems žengti pirmuosius žingsnelius, siūlome stumdukus, traukiamus žaislus, mašinėles, įvairius muzikinius instrumentus. Renkantis žaislus pagalvokite apie tai kas tinka jūsų kūdikiui, ką jis išmoks, kuo pasirinktas žaislas bus naudingas. Čia galite rasti daugiau informacijos.