Prieškambario baldų paieškos: ką naudinga žinoti renkantis?

Prieškambaris – kambarys, kurį, vienareikšmiškai, galima laikyti namų vizitine kortele. Prieškambaris, dažniausiai, yra tas kambarys, į kurį žmonės įeina vos atidarę namų duris. Tad, jo interjeras, dizainas ir stilius gali padėti susidaryti pirmą įspūdį apie namus. Na, o kiekvienas iš mūsų nori, kad tas įspūdis būtų kuo geresnis. Galbūt dėl šios priežasties, žmonės stengiasi stilingai ir gražiai užpildyti šią namų erdvę, kad apsilankius svečiams jie būti sutikti su jaukumu. Tiesa, vien gražiai nudažyti sienų nepakanka. Daug prieškambario įvaizdžiui duoda ir baldai. Jie efektyviai, praktiškai ir funkcionaliai užpildo erdvę, suteikia jei užbaigtumo, o taip pat, leidžia patogiai ir tvarkingai susidėti bei laikyti būtiniausius daiktus. Tačiau, renkantis prieškambario baldus ir siekiant atlikti tinkamus pasirinkimus, būtina ir naudinga atsižvelgti į tam tikrus dalykus. Apie juos plačiau – šiame straipsnyje. 

Funkcionalumas

Vienas iš svarbiausių aspektų, į kurį būtina atsižvelgti renkantis – prieškambario baldų funkcionalumas. Svaru, kad jie būtų ne tik stilingi, madingi ir modernūs, bet ir praktiški. Dažniausiai, prieškambaryje yra laikomi lauko drabužiai, avalynė, todėl, svarbu, kad baldai būtų talpūs ir patogūs naudoti. Naudingos yra ne tik pastatomos, bet ir pakabinamos lentynos, praktiškumu ir funkcionalumu pasižymi ir veidrodžiai. Pastarieji praverčia rengiantis, renkantis aprangą, siekiant paskutinį kartą prieš išeinant pasitikrinti kaip atrodome. Funkcionalūs bus ir tie baldai, kurie ne tik suteiks daug vietos daiktų laikymui, bet ir bus patogūs naudoti. Lentynos, talpūs stalčiai, kabyklos tikrai pravers siekiant tvarkingai ir tinkamai susidėti svarbiausius daiktus.  

Baldų ir erdvės dydis 

Šie du aspektai yra vienas nuo kito neatsiejami. Pirmiausia, renkantis prieškambario baldus būtina atsižvelgti į pačio prieškambario dydį. Nuo to tiesiogiai priklauso kiek ir kokių baldų jums reikės. Jei prieškambaris yra nedidelis, jo nereikėtų užgrūsti griozdiškais baldais, tuo tarpu, erdvus prieškambaris galės talpinti kur kas daugiau ir įvairesnių baldų. Pats baldų dydis irgi turi nemažai įtakos. Labai svarbu, kad baldai būtų optimalaus dydžio, nei per maži, nei per dideli. Jie turi lengvai ir tvarkingai talpinti visus jums reikiamus daiktus, tačiau, taip pat, negali užstoti praėjimų, trukdyti darinėti duris ar naudotis kitais baldais. Atsakingai įvertinkite savo poreikius, tiksliai išmatuokite laisvą prieškambario erdvę ir tik tada rinkitės sau tinkamiausius ir labiausiai patinkančius baldų modelius. 

Prieškambario baldų tipai 

Naudinga žinoti, kad prieškambario baldai gali būti labai skirtingi. Galima rinktis prieškambario spintas, kurios gali būti tiek laisvai pastatomos, tiek įmontuojamos. Vienos turi varstomas, o kitos stumdomas duris. Taip pat, vienos yra papildytos veidrodžiais, o kitos turi paprastą, lygų paviršių. Prieškambario spinta labai praverčia lauko drabužių laikymui. Taip pat, jose galima laikyti ir rečiau naudojamus daiktus. Plačiai naudojamos ir lentynos. Pavyzdžiui, pakabinama lentyna puikiai tiks kepurių, pirštinių ar net raktų bei dekoracijų laikymui. Tuo tarpu, pastatoma lentyna pravers jei turite daugiau daiktų ar norite prieškambarį papuošti didesniu kiekiu dekoracijų. Dar vienas nuo prieškambario neatsiejamas baldas – batų dėžės. Tai prieškambariui tvarkos ir estetiškumo suteikiantis baldas, kuris tuo pat metu suteikia ir patogią, tinkamą bei saugią vietą batų laikymui. Batų dėžės gali būti atviros, uždaros, o taip pat, talpinti skirtingą kiekį batų. Tinkamos pasirinkimas priklauso nuo prieškambario dydžio bei turimos batų kolekcijos. Be abejo, prieškambarį visada galima papildyti ir drabužių kabykla. Ji leis patogiai susikabinti striukes ir paltus, suteiks nemažai vietos ir stilingai papuoš prieškambarį. Naudingi yra ir įvairūs prieškambario suoliukai, kurie praverčia aunantis batus, o taip pat, erdvei suteikia jaukumo ir šilumos. Naudinga pabrėžti ir tai, kad visi šie baldai gali būti perkami atskirai, o taip pat, visada galima įsigyti ir prieškambario baldų komplektą. Pastarojo privalumas – vienodas baldų dizainas, stilius. Tokiu būdu, pavyks išlaikyti interjero vientisumą. 

Medžiagos, dizainai ir spalvos 

Galiausiai, renkantis prieškambario baldus būtina dėmesį atkreipti ir į jų medžiagą, išvaizdą. Mediniai baldai – kokybiškiausi ir patvariausi. Nors ir suteikia įvairų dizainų pasirinkimą, jie gali būti gana brangūs. Pigesnė alternatyva – medžio drožlių plokščių baldai, kurie yra ne tik pigesni,  bet ir suteikia didesnę pasirinkimo įvairovę. Be abejo, nereikėtų pamiršti dizaino. Svarbu, kad prieškambario erdvė atrodytų jauki, kviečianti ir tvarkinga. Tad, rinkitės tokį baldų dizainą, kuris su tuo jums asocijuojasi. 

Jei ieškote prieškambario baldų, turėtumėte apsilankyti varle.lt svetainėje: https://www.varle.lt/prieskambario-baldai/. Čia rasite itin platų ir įvairų jų pasirinkimą, draugiškas ir žemas kainas!