Patarimai, kaip išsirinkti gerą vaikišką patalynę

Galvodami apie saugų ir patogų savo kūdikių ir vaikų miegą neretai susimąstote, kokią patalynę reikia įsigyti, kad vaikų miegas būtų kuo geresnis ir nepertraukiamas? Gal patalynės komplektas kūdikiams turėtų būti plonas ir lengvas? O gal vis tik šiltesnis ir pagamintas iš vilnos? Šiame straipsnyje mes Jums padėsime išsirinkti geriausią vaikiškos patalynės variantą.

Kaip išrinkti tinkamiausią patalynę vaikams?

Pirkdami patalynę vaikams, atsižvelkite į šiuos veiksnius:

  • Dydis. Vaikiškos patalynės dydis turėtų atitikti lovos ir pagalvės bei antklodės dydį. Lovos ir patalų dydis taip pat skiriasi priklausomai nuo Jūsų vaiko/kūdikio amžiaus. Geras patarimas – įsigyti standartinio dydžio lovą, kurią galima naudoti ilgesnį laiką vaikui augant. Sužinoję lovos dydį, įsigykite atitinkamo dydžio patalynę. Dažniausiai pasitaikantis dydis prekyboje yra 140×200 cm, tačiau yra ir kitokių variantų.
  • Kokybė. Ieškokite aukštos kokybės audinių ir medžiagų, kurios yra patvarios ir suteikia komforto. Atminkite, kad vaikų oda yra švelni ir jautri, todėl pirkite tokią patalynę, kuri būtų natūrali ir kuo švelnesnė, nedirgintų dar nebrandžios kūdikių odelės. Nenaudokite šiurkščios tekstūros patalynės komplektų, nes jie gali sudirginti jautrią Jūsų kūdikių odą. Be to, natūralumas, kalbant apie vaikus, yra svarbiausias: todėl rinkitės medvilninę, lininę arba vilnonę patalynę.
  • Dizainas. Patalynės pasirinkimas turėtų būti įdomi patirtis Jums ir Jūsų vaikui, jei jis jau kiek ūgtelėjęs. Todėl yra puiki idėja pirkti patalynės gaminius pagal Jūsų vaiko pomėgius. Yra begalė įvairių temų – nuo ​​animacinių filmų personažų ir jūros gyvūnijos iki sporto ir kosmoso. O kad vaikiškos patalynės rinkimosi procesas būtų įdomus ir Jūsų vaikui – būtinai pakvieskite jį kartu išsirinkti patalynę. Neabejokite, Jūsų vaikas tikrai bus patenkintas suteikta tokia pasirinkimo teise!
  • Saugumas. Taip pat labai svarbu pagalvoti apie savo vaiko saugumą, renkantis tinkamus patalynės gaminius. Prieš priimdami sprendimą pirkti, patikrinkite, ar medžiagos yra saugios Jūsų vaikui. Skirkite laiko išsirinkti patalynę, kuri atitinka priešgaisrinius ir saugos standartus. Geriausia, kad vaikiška patalynė būtų pagaminta iš ekologiškų medžiagų. Atsižvelgdami į tai, pirkite patalynę tik iš autentiškų ir patikimų parduotuvių. Atminkite, kad Jūs esate atsakingi už vaiko saugumą net tada, kai jis miega.