Dviračiai – treniruokliai gražiam ir sveikam kūnui

Dviratis buvo išrastas aštuonioliktajame amžiuje, o nuo to laiko buvo nuolatos tobulinamas ir pritaikomas žmonių poreikiams. Šiandien dviratis yra laikomas ne tik transporto priemone, bet taip pat ir efektyviu treniruokliu, kuris padeda dailinti kūno linijas. Nors važinėjimasis dviračiu lauke galimas tik puikiais orais, tačiau sportuoti ant dviračio treniruoklio galima ir siaučiant pūgai, ir pliaupiant lietui. Tokį treniruoklį galite įsigyti internetu nė neišeidami iš namų, o priežasčių, kodėl verta rinktis būtent tokį sporto įrenginį, yra ne taip ir mažai. Taigi, kodėl verta pasvarstyti apie dviračio treniruoklio įsigijimą?

Raumenų stiprinimas ir ištvermės didinimas

Dviratis treniruoklis padeda stiprinti kojų ir pilvo raumenis, be to, reguliariai mankštinantis stiprinama širdies ir kraujagyslių sistema. Jei dviratis treniruoklis minamas bent kelis kartus per savaitę, netrukus pastebima, kad širdies pulsas tapo pastovesnis.

Aeorobinė treniruotė

Minant dviratį treniruoklį aerobinis organizmo pajėgumas padidėja net 20-30 procentų. Raumenys yra aprūpinami optimaliu deguonies kiekiu, todėl jau po pusmečio treniruočių ištvermė tampa ženkliai padidėjusi.

Efektyvi kova su nepageidaujamais kilogramais

Nutukimas yra viena didžiausių šiuolaikinių žmonių problemų. Per didelis kūno svoris lemia įvairius sveikatos sutrikimus, todėl to geriausia išvengti.  Jei dviratis treniruoklis minamas pakankamai sparčiu tempu, vos per pusvalandį galima sudeginti maždaug 350 kalorijų, todėl tai padeda efektyviai kovoti su papildomais kilogramais.

Mažinama traumų rizika

Nors gana dažnai manoma, kad sporto metu traumos yra tiesiog neišvengiamos, tačiau tai anaiptol nėra tiesa. Dviratis treniruoklis  yra vienas saugiausių įrenginių: jis tolygiai paskirsto krūvį, todėl keliai nėra apkraunami, nedyla kelio sąnarys. Reguliariai mankštinantis ant šio treniruoklio sustiprinami raumenys ir pagerinama bendra fizinė forma, todėl tai gali padėti sumažinti traumų tikimybę užsiimant kita veikla.