Nuospaudų išvengti padės itin įvairūs būdai

Kas bent kartą buvo susidūręs, tas puikiai žino, koks nemalonus dalykas yra nuospaudos – jos ne tik gadina estetinį vaizdą, bet ir taip pat sukelia labai daug nemalonių pojūčių. Svarbu pasakyti, kad bene pats geriausias scenarijus, kokį tik būtų galima įsivaizduoti, yra nuospaudų išvengimas. Gera žinia ta, kad tai padaryti galima itin įvairiais būdais. Taigi, kuomet daugiau jų taikysite, tuo didesnė tikimybė bus išvengti šios nemalonios staigmenos. 

  1. Verta akcentuoti, jog yra labai svarbu atsakingai sekti savo dienotvarkę bei kontroliuoti savo įpročius. Žinoma, kai kuriais atvejais nedaug ką galia  pakesti, pavyzdžiui, jei dirbame turime praleisti po keliolika valandų stovint, tačiau net ir tuomet savo dienotvarkę reikėtų dėlioti taip, kad galėtumėte pasimėgauti bent trumpomis poilsio akimirkomis.
  2. Tačiau ir tai – dar ne viskas: nuospaudų išvengti bus kur kas paprasčiau ir tuo atveju, jei pasyvią ir aktyvią veiklą kaitalisite tarpusavyje.
  3. Jeigu dirbatę sėdią darbą, tai poilsio pertraukėlių metu tiesiog pamankštinkite savo pėdas, atlikite tam tikrus pratimus. Na, o tuo atveju, jei jūsų darbas yra fizinis, tai poilsio pertraukėlių metu savo kojas tiesiog lengvai pamasažuokite.
  4. Reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kad labai svarbų vaidmenį suvaidina ir jūsų avima avalynė – ji turi būti itin patogi bei ergonomiška, lengvai prisitaikyti prie jūsų kojų. Na, o, jei jūsų profesinė apranga reikalauja to, kad  avėtumėte ne itin patogius batus, tai bent jau pasirnkite specialias pagalvėles arba įtvarus, kurie padės užtikrinti patogesnę kojų padėtį. 
  5. Labai svarbu  ir tai, kad po sunkios dienos nepamirštumėte palepinti savo kojų. Būtinai leiskite joms pamiršti atpalaiduojančioje vonelėje,  o vėliau – lepinkite kremais bei losjonais. 
  6. Taip pat nereikėtų pamiršti ir masažinių bei kompresinių kojinių – kai leidžiate tingius vakarus prie televizoriaus, tai tiesiog svėkite šias kojinas, jos atliks mikromasažą bei gerins jūsų kojų būklę, kol jūs ilsėsitės. 

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad, jei vistik jus kamuoja įsisenėjusi tokio pobūdžio problema, nereikėtų užsiimti savigyda, nes taip tik dar labiau galima pabloginti situaciją, tad geriau kreipkitės į specialistus, kad būtų užtikrintas profesionalus nuospaudų gydymas.