Sausos veido odos priežiūros rutina

loreal kremai

Nors tam tikra odos priežiūros rutina yra reikalinga kiekvienam iš mūsų, ji dažniausiai yra pasirenkama priklausomai nuo odos tipo ir kamuojančių problemų. Jei oda yra sausa, vos keli papildomai žingsniai pleiskanojimą ir nuolatinę įtampą gali pakeisti į švytintį ir gyvybingą veidą. Dalinamės patarimais, kaip pasiekti būtent tokių rezultatų.

Prausimas

Šis veido priežiūros rutinos žingsnis nepasikeitė nuo pat vaikystės – tiek ryte, tiek vakare odą reikia kruopščiai nuplauti. Tuomet, kai ji yra sauso tipo, geriausiai tinka švelnios, neputojančios priemonės, kurių sudėtyje yra drėkinančių ingredientų. Tokie produktai pašalins susikaupusius riebalus ir kitus nešvarumus, tačiau nepažeis išorinio odos sluoksnio. Vakare prieš prausiklio naudojimą reikėtų nepamiršti nusivalyti makiažo – jei norisi pagerinti odos būklę, šis žingsnis niekuomet neturėtų būti praleidžiamas.

Tonizavimas

Tonikas tarsi papildo prausiklį: jis padeda pašalinti užsilikusius makiažo likučius ar kitus nešvarumus, sumažina riebalų perteklių, padeda atkurti odos pH lygį ir tuo pačiu užtikrina, kad kiti produktai geriau įsigertų į odą. Po tokio privalumų sąrašo neturėtų kilti abejonių, ar verta įtraukti šią priemonę į kasdienę rutiną. Šiuo atveju reikėtų rinktis sausai odai pritaikytus tonikus su kuo švelnesne sudėtimi.

Papildomas drėkinimas

Papildomam odos drėkinimui ypač rekomenduojamas L‘Oreal veido aliejus ar serumas su hialurono rūgštimi, tačiau taip pat tinka ir kiti gerai odą drėkinantys ingredientai. Visgi, būtent ši medžiaga yra žinoma dėl itin efektyvaus drėkinamojo poveikio, kuris ilgainiui padeda sumažinti smulkių linijų ir pirmųjų raukšlelių atsiradimą. Platus hialurono rūgštimi, vitaminu C ir kitais naudingais ingredientais papildytų produktų pasirinkimas pateikiamas Pigu.lt el. parduotuvėje.

Veido kremo naudojimas

Geras drėkinamasis kremas dar labiau padidins serumo ar aliejaus teikiamą naudą. Šis produktas gali būti ir maitinantis, tačiau svarbiausia vengti tokių priemonių, kurios gali užkimšti poras. Tokie, pavyzdžiui, L‘Oreal kremai suteiks odai daugiau drėgmės ir užtikrins gaivesnę jos išvaizdą. Vakare galima rinktis specialiai nakčiai skirtus produktus. Reikėtų nepamiršti pasirūpinti ir gležna paakių oda: čia kone greičiausiai pastebimi pirmieji senėjimo požymiai, tad taip pat svarbu naudoti maitinančius ir stangrinančius kremus.

Apsauga

Nors daugelyje kasdienių drėkinamųjų kremų neretai galima rasti SPF filtrą, verta pasirūpinti dar vienu papildomu jo sluoksniu, leidžiančiu išvengti UV žalos. Būtent dėl jų oda gali dar labiau išsausėti ir pradėti pleiskanoti, todėl kasdienę rutiną reikėtų papildyti kremu, turinčiu ne mažesnį kaip SPF30 filtrą. Dabar šių produktų formulės ženkliai patobulėjo – kremai yra pakankamai lengvi, kad juos būtų galima naudoti kasdienybėje ir išvengti porų užsikimšimo.

Kasdien besirūpindami sausa veido oda, ilgainiui turėtumėte pastebėti teigiamus pokyčius. Papildomai verta atlikti ir tam tikrus prevencinius veiksmus: oda kels mažiau rūpesčių, jei gersite daug vandens ir dažniau nuo saulės pasislėpsite pavėsyje.