Ar naktinis darbas kenkia sveikatai?

Būtų galima išvardinti daugybė specialistų kurių darbas yra neatsiejamas nuo naktinio daro. Ligoninių, gaisrinės, policijos darbuotojai, naktiniai sargą, visą parą dirbančių parduotuvių bei vaistinių darbuotojai – tai tik dalis žmonių, kurie puikiai žino, ką reiškia naktinis darbas. Visgi, apie jį galima kalbėti labai daug ir labai ilgai. Na, o vienas klausimų, į kurį tikrai būtina atsakyti, skamba taip – ar naktinis darbas kenkia sveikatai? Dėmesį verta atkreipti į tai, kad toks darbo pobūdis tikrai kenkia sveikatai ir yra net ne viena priežastis. Apie jas kviečiame sužinoti daugiau.

 

Sutrinka paros režimas

 

Puikiai visi žinome, paros režimo laikymasis yra viena ilgo bei laimingo gyvenimo paslapčių. Kai žmogus laikosi paros režimo, organizmas pripranta prie tokios tvarkos ir patiria gerokai mažesnį stresą. Na,o tai teigiamai veikia mūsų fizinę bei emocinę būkles. Tačiau tuo atveju, jei tenka dirbti naktinį darbą, paros režimas tiesiog subyra. Taigi, nieko keista, kad tai turi neigiamos įtakos mūsų sveikatai ir savijautai.

 

Dienos miegas mažiau naudingas

 

Tuomet, kai žmogus dirba naktinį darbą jos vistiek turi kompensuoti prarastą miegą,ir dažnai pasirenka pamiegoti dieną, jau po naktinės pamainos. Tačiau labai svarbu pasakyti, kad dienos miegas negali būti toks naudingas, koks naudingas yra nakties miegas – miegodami dieną, nespėsime taip gerai pailsėti, kaip tai galėtume padaryti nakties metu. Taigi, tai yra dar viena priežastis, kodėl naktinis darbas kenkia žmonių sveikatai. Tad, jei jau nutiko tai, kad jums tenka dirbti naktinį darbą, tuomet puoselėkite save visais įmanomais būdais – rinkitės kokybišką maistą, nepamirškite maisto papildų, sporto, ramaus poilsio. Dar daugiau naudingų patarimų ir įžvalgų galite rasti http://www.astramachinery.lt/sveikata-medicina/.