Tarpdančių priežiūra: kodėl ji svarbi burnos higienai?

Kaip ir viso kūno, taip ir burnos higiena yra svarbi bendrai žmogaus sveikatai ir estetikai. Tinkamai neprižiūrint dantų ir dantenų tenka vis dažniau apsilankyti pas odontologą, kas kainuoja ne tik laiką, bet ir pinigus. Daugeliui turbūt atrodo, kad tarpdančių valymas nėra toks svarbus, o norint tą atlikti kokybiškai, reikia įdėti daug pastangų. Kodėl tarpdančių priežiūra yra svarbi ir kokias priemones tam galima rinktis?

Tarpdančių valymas – neatsiejama burnos higienos priežiūros dalis

Išsivalius dantis šepetėliu neišvalyti tarpdančių – tarsi neatlikti dalies darbo. Tarpdančiuose linkę kauptis maisto likučiai, bakterijos, apnašos sukelia ėduonį ir dantenų uždegimą, kas veda į parodontozę ir net dantų netekimą. Norint išvengti šių nemalonių pasekmių svarbu tinkamai prižiūrėti ir valyti tarpdančius. Tarpdančių valymui galima rinktis iš daug skirtingų priemonių, tačiau drogas.lt atstovai siūlo neskubėti ir išbandyti keletą jų bei pasirinkti sau tinkamiausią.

Tarpdančių siūlas

Ši tarpdančių priemonė turbūt yra populiariausia ir dažniausiai naudojama. Tai yra puikus pasirinkimas tarpdančių švarai palaikyti, nes šis siūlas apgaubia danties šoninį paviršių ir išvaro sunkiai pasiekiamas, siauras vietas, kur kaupiasi daugiausiai maisto likučių bei apnašų.

Tarpdančių šepetėlis

Ši priemonė yra viena efektyviausių ir lengviausiai naudojamų tarpdančių priežiūros priemonių. Tarpdančių šepetėlis užpildo tarpdančio ertmę ir lengvai pašalina visus susikaupusius maisto likučius bei apnašas. Naudojimas taip pat labai paprastas – tarpdančius galima išvalyti vos vienu judesiu.

Burnos irigatorius

Burnos irigatorius yra prietaisas, tarpdančius valantis vandens srove. Ši srovė veiksmingai pašalina susikaupusius maisto likučius ir kitas apnašas, bakterijas. Prietaiso veikimas pulsuojančia ar tiesiogine vandens srove išvalo sunkiai pasiekiamas tarpdančių vietas.

 

Tarpdančių valymas – labai svarbi ir neatsiejama burnos higienos dalis, kuri turi tapti įpročiu, atnešančiu teigiamų rezultatų ateityje. Kruopščiai valant dantis 2-4 minutes du kartus per dieną, o kartu valant ir tarpdančius su tam skirtomis priemonėmis galima ilgai džiaugtis ne tik sveika, bet ir gražia šypsena, tvirtais dantimis. Didelį tarpdančių priemonių pasirinkimą galite rasti čia: https://www.drogas.lt/higienai-sveikatai/burnos-prieziura/tarpdanciu-prieziurai/c/E105