Stalviršis įgėrė dėmes – kaip jį atnaujinti?

Laikui bėgant ant stalviršių gali atsirasti nusidėvėjimo požymių. Dėmės turbūt labiausiai erzina, nes jos kenkia bendrai estetikai. Dėmėtas stalviršis neatrodo gražiai. Tačiau nebūtina dėl to nusiminti. Dėmėto medinio stalviršio atnaujinimas yra tikrai įveikiama užduotis, kuri grąžins jam pirminį grožį. Pakalbėkime apie šią užduotį kiek plačiau.

Kaip turėtų vykti dėmėto stalviršio atnaujinimas?

Pirmiausia įvertinkite pačias dėmes. Nustatykite jų skaičių, dydį, gilumą. Pastebėkite ir įbrėžimus ar spalvos pakitimus, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį. Norėdami pašalinti dėmes ir/ar įbrėžimus, turėtumėte pradėti nuo šlifavimo. Tam jums reikėtų kelių grūdėtumų šlifavimo popieriaus. Pradėkite šlifuoti stambesniu ir pereikite prie smulkesnio. Paviršių turite išlyginti. Šlifuokite pagal medienos raštą.

Kai paviršius nušlifuotas, nuvalykite jį drėgnu ir sausu būdais, kad jis būtų ir lygus, ir visiškai švarus. Dabar galima ant paviršiaus tepti specialią alyvavimo ar dengimo priemonę, kuri galėtų išlyginti tekstūrą, paslėpti dėmes bei padengi stalviršį apsauginiu sluoksniu. Priemonių yra įvairių, tad svarbu tik pasirinkti kokybišką ir jūsų norimos spalvos/efekto variantą.

Bene greičiausiai stalviršio atnaujinimas įvyks, jeigu atsiversite pažymėtą OSMO gidą. Jame pamatysite išsamų vaizdo įrašą bei tekstinį gidą. Su jų pagalba ir naudodami OSMO TopOil greitai atkursite idealią stalviršio išvaizdą.