Kodėl reikia rūšiuoti atliekas?

Kodėl reikia rūšiuoti atliekas?

Nors šiukšlių rūšiavimas jau nebėra naujas reiškinys, kai kuriems žmonėms vis dar kyla klausimas, kodėl tai verta daryti. Na, o priežastys – iš tiesų rimtos, tad būtina su jomis susipažinti. 

Dėl kokių priežasčių verta rūšiuoti?

Rūšiavimas yra labai svarbus. Visų pirma, kai atliekos yra išrūšiuotos, jas labai patogu panaudoti perdirbimui. Tačiau ir tai – dar ne viskas: būtent šis procesas leidžia mums ženkliai tausoti gamtą. Na, ir, žinoma, svarbu pasakyti, kad būtent tokiu būdu yra užkertamas kelias augmenijos ir augalijos katastrofoms. 

Ką dar svarbu žinoti apie atliekas?

Taigi, jau išsiaiškinome, jog yra labai svarbu rūšiuoti atliekas. Na, o pabaigai norisi pateikti ir dar kelis svarbius faktus, susijusius su atliekomis. Na, o jie iš tiesų kalba patys apie save. Tai, jog į vandenynus patenka ypač dideli kiekiai plastiko, žino visi, tačiau tik nedaugelis žino, kad būtent šios atliekos pražudo apie milijoną vandens gyvūnų kiekvienais metais. Žinoma, taip pat svarbu pabrėžti, kad atliekos yra nelygios atliekoms – suirimo laikas tikrai skiriasi. Štai, pavyzdžiui, popieriui suirti reikia nuo 2 iki 5  metų, o plastikui – nuo 200 iki 500 metų. Kad atliekų perdirbimas yra labai svarbus procesas, dėlto abejonių irgi nekyla – ar žinojote, kad perdirbtus vos 1 toną plastiko galima sutaupyti net 800 kilogramų naftos? Tačiau ir tai – dar ne viskas: puikiai visi žinome, kokie mums visiems yra svarbūs medžiai. Tačiau tik nedaugelis žino, kad jeigu būtų perdirbami visi laikraščiai, tai vien per metus būtų galima išsaugoti net 250 milijonų medžių.

Na, o, jeigu norite sužinoti apie tai ir dar daugiau informacijos, tuomet būtinai užsukite į http://www.kaunogerbuvis.lt/namams/