KAIP ATRODO ŠIUOLAIKINĖ VIRTUVĖ?

Kadangi virtuvėje ne tik yra ruošiamas maistas, bet joje pusryčiams, pietums ir vakarienei dažnai renkasi šeimos nariai, į svečius trumpam užsukę svečiai, didelę įtaką šiai erdvei daro pasirinktas interjeras. Pagrinde šiuolaikinės virtuvės interjero idėjos nukreiptos į į estetiniu atžvilgiu skoningą ir tuo pačiu praktišką aplinką.

Kokių spalvų plytelių reikėtų vengti ant virtuvės sienų?

Jei vonios kambaryje dažniausiai naudojamos šviesių tonų plytelės, tai virtuvėje geriau jų vengti, nes šviesiame fone labai išryškėtų ten patekę nešvarumai. Todėl praktiškiau būtų rinktis sienų apdailai raštuotas ir mozaikų plyteles, tada riebalų ar kitokios kilmės dėmės būtų mažiau pastebimos. Taip pat dizaino žinovai siūlo virtuvės sienas klijuoti blizgaus paviršiaus plytelėmis, nes jos atspindi šviesą, dėl to pati patalpa bus šviesesnė. Tai ypač naudinga nedidelėje virtuvėje.

Kaip optiškai padidinti mažos virtuvės erdvę?

Mažoms patalpoms šviesių spalvų dekoras ant tų sienų, kurios yra atokiau nuo viryklės, yra tikras išganymas, nes šviesūs atspalviai vizualiai praplečia esamą erdvę ir tuo pačiu padidina natūralios šviesos kiekį. Dar vienas patarimas – jei įmanoma, geriau virtuvėje atsisakyti durų, vietoj jų įrengiant arką, tada virtuvėje bus galima jaustis patogiai ir jaukiai, nes atsiras daugiau laisvos erdvės.

Tačiau reikia žinoti, kad nedidelėje erdvėje geriau per daug nesusižavėti ryškiaspalviais akcentais, nes kuo erdvė yra mažesnė, tuo smarkiau krenta į akis kiekviena ryškesnė interjero detalė, taip sugriaunama bendro vaizdo harmonija.

Kokia grindų danga labiausiai tinka virtuvei?

Dėl to, kad virtuvės grindys turi būti ne tik atsparios drėgmei, bet ir lengvai plaunamos, geriausia rinktis keramikines plyteles. Čia mažiausiai tinka medinės grindys, nes mediena veikiama drėgmės ima deformuotis. Jeigu labai norėtųsi ant virtuvės grindų regėti ką nors labai panašaus į medieną, tada galima rinkti medieną imituojančias plyteles.

Jos ne tik yra labai atsparios drėgmei, lengvai valomos, bet ir vizualiai beveik neįmanoma jų atskirti nuo natūralaus medžio. Be to, tokių plytelių raštų įvairumas yra stebėtinas, tad kiekvienas ras tokias plyteles, kurios bus arčiausiai jo estetinio skonio.