KOKIOSE NAMŲ ERDVĖSE APDAILAI NAUDOTI PLYTELES?

Plytelių danga yra tapusi mėgstama vonios kambario, virtuvės ir kitų gyvenamųjų patalpų grindų ir sienų apdailos priemone. Jos yra gaminamos ne tik iš keramikos, bet ir stiklo, plastiko, natūralaus akmens, glazūruotos akmens masės ir kitokių medžiagų. Kadangi plytelių klijavimas yra daug kruopštumo reikalaujantis darbas, geriau jį patikėti tiems, kurie su juo susiduria kasdien.

Kokiomis savybėmis pasižymi visų rūšių plytelės?

Visų rūšių plytelės garsėja tuo, kad visos jos yra atsparios ne tik drėgmei, saulės spinduliams, bet ir kraštutiniams temperatūros svyravimams – karščiui ir šalčiui. Renkantis tas plyteles, kurias naudosite vidaus interjerui, nepamirškite, jog daug kas priklauso nuo jų spalvų derinių. O geometrinis jų išdėstymo būdas padės sukurti erdvesnių patalpų įspūdį.

Jeigu plyteles namuose ruošiatės klijuoti patys, tada rinkitės didesnių išmatavimų plyteles, nes jos lengviau klijuojasi. Smulkesnes keramines plyteles lengviausia pritaikyti vonios kambaryje, virtuvėje geriau atrodo šviesių spalvų plytelės, nes jos tarsi pratęsia šios nedidelės patalpos erdvę. O rūsyje labiausiai tinka akmens masės plytelės.

Kodėl interjero dizaineriai siūlo atkreipti dėmesį į didesnio formato apdailos plyteles?

Interjero dizaineriai siūlo apdailai naudoti kuo didesnio formato sienų ir grindų plyteles, nes jos leidžia interjere sukurti siūlėmis nesujungtą, ryškų ir vientisą raštą. Jų manymu, didesnės plytelės prisideda prie kuriamos aplinkos natūralumo, ypač tada, kai interjere atkuriamas natūralių akmenų raštas.

Kokios dar mados vyrauja plytelėmis dengtame interjere?

Šiais metais ypatingo dėmesio sulaukė natūralumas. Todėl pirmauja žemės spalvų tonai – ruda, smėlinė, šviesiai pilka, žalsva spalvos. Pirmoje vietoje – medį ir akmenį imituojančios spalvos. O populiarumo rekordus muša molio spalvos arba jį imituojančios plytelės. Jos puikiai tinka ir vonios kambaryje, ir virtuvėje, ir svetainėje.

Taip pat ant populiarumo bangos keteros sėkmingai išsilaiko gamtinio turinio raštai su gėlių, palmių lapų ar kitokių augalų atvaizdais. Šios rūšies dekoras labai mėgstamas vonios kambariuose. Dizaineriai tokiomis plytelėmis pataria padengti ne visą patalpą, o tik kurią nors vieną jos sieną, kad margas dekoras netaptų įkyrus ir varginantis. Jei gamtinius motyvus nusprendėte naudoti virtuvėje, tai rinkitės mažesnius raštus.