KAIP VONIOS KAMBARYJE SUTAUPYTI KUO DAUGIAU VIETOS?

Dažniausiai daugiabučiuose namuose esantys vonios kambariai negali pasigirti dideliu plotu, todėl jei norime juose išlaikyti pusiausvyrą tarp patogumo ir praktiškumo, privalome gerai apgalvoti, kas yra būtiniausia šioje patalpoje, ir ko galima atsisakyti. Kadangi praustuvas čia yra vienas svarbiausių atributų, pagalvokite, ką reikia padaryti, kad jis taptų šios erdvės akcentu.

Kaip suprojektuoti patogią pastatomo praustuvo aplinkos zoną?

Labai daug patogumo pastatomo praustuvo zonai prideda tinkamai pakabintas veidrodis. Geriausias variantas – virš praustuvo kabanti spintelė su veidrodžiu. Taip pat visišką komfortą nedideliame vonios kambaryje gali padėti suformuoti vientisa įrenginių ir baldų linija, pradedant praustuvu ir baigiant spintelėmis, kurias galima puikiai derinti pagal modelių formą ir jų spalvas.

Jeigu vonios kambarys yra stačiakampio formos ir be nišų tada siūloma naudoti pakabinamas spinteles praustuvui iš šonų, o virš jo paties pakabinti didesnio formato veidrodį. Santechnikos įrenginių ir baldų bei aksesuarų ieškokite internetinėje prekyboje, kur rasite visa, kas gali būti reikalinga vonios kambaryje.

Kuo yra praktiškas pakabinamas klozetas?

Pakabinami klozetai yra vertinami už savo kompaktiškumą, kurio dėka vonios kambaryje atsiranda daugiau laisvos vietos, nes klozeto sėdynė yra pakelta nuo grindų, o vandens bakelis įmontuotas sienoje. Dėl to, kad šis santechninis įrenginys užima labai mažai vietos, jis yra labai paklausus nedidelėse patalpose, nors dėl savo modernios išvaizdos puikiai įsilieja ir į didesnio vonios kambario interjerą.

Ką reikėtų žinoti apie pakabinamų praustuvų privalumus?

Jei nusprendėte nedideliame vonios kambaryje įrengti pakabinamą praustuvą, tikrai nepralošėte ne tik dėl jo kompaktiškumo, bet ir dėl paprasto jų montavimo. Tiesa, jo trukmė priklauso nuo to, iš kokios medžiagos yra sudaryta patalpos siena, ar montuojant naudosite varžtus arba specialias tvirtinimo lentynas. 

Dar vienas tokių praustuvų privalumas – tai ekonomiškumas, nes prie jų nereikia papildomai įsigyti baldo arba stalviršio, ant kurio būtų galima sumontuoti šį įrenginį. Ir dar vienas pliusas – pakabinami praustuvai ne tik vizualiai didina vonios kambario erdvę, bet ir palieka laisvos vietos spintelėms, įvairiems aksesuarams.