KO REIKIA, KAD FIZINIS DARBAS RANKOMS NESUKELTŲ NEPATOGUMŲ?

Visus fizinius darbus atliekame rankomis, todėl jas yra būtina apsaugoti nuo galimų sužalojimų, nudegimų, darbo aplinkoje pasitaikančių nešvarumų ir skysčių. Elastingos, tvirto audinio pirštinės darbui labai palengvina gyvenimą tada, kai reikia dirbti ūkio darbus, plušėti laukuose, miške, statybose ir automobilių remonto dirbtuvėse.

Kokie yra svarbiausi reikalavimai darbo pirštinėms?

Darbo pirštinėms yra keliami tokie pagrindiniai reikalavimai – kokybė, saugumas, patogumas, atsparumas šalčiui, drėgmei karščiui ir pavojingoms cheminėms medžiagoms. Taip pat reikia įvertinti ir tai, kokia yra jūsų darbo sritis, nes pirštinės visiškai turi atitikti visus jūsų profesijai keliamus reikalavimus.

Pavyzdžiui, jei dirbate itin pavojingomis sąlygomis, kur išlieka rizika susižaloti ar nusideginti rankas rūgštimi, tada verta rinktis tas darbo pirštines, kurios yra aplietos lateksu, nes tada jos garantuoja didesnę apsaugą nuo nepageidaujamų išorės faktorių. O jeigu darbuojatės sode ar darže, tada praktiškiausia yra rinktis megztas darbo pirštines.

Iš kokių medžiagų yra gaminamos darbinės pirštinės?

Darbinės pirštinės yra gaminamos iš įvairių medžiagų. Tarp jų yra žinomos odinės pirštinės, kurios yra giriamos už ypatingą tvirtumą ir puikią išvaizdą. Jas naudoja tie, kurie dirba tokį darbą, kuriame yra galimi mechaniniai sužeidimai.

O jeigu dirbate sausoje aplinkoje, kurioje reikalingas geras sukibimas su darbo įrankiais ar daiktais, tada galite rinktis megztas darbines pirštines. Tuo tarpu dirbant su chemikalais ar valymo priemonėmis, praverčia guminės pirštinės.

Kada reikėtų rinktis vienkartines pirštines?

Gana populiarios yra vienkartinės pirštinės. Renkantis tokias pirštines patariama pasidomėti, iš kokios medžiagos jos yra pagamintos. Pavyzdžiui, tos pirštinės, kurios pagamintos iš nitrilo, yra labai patogios tada, kai reikia dirbti kruopštumo reikalaujančius darbus. Tokias pirštines dažniausiai naudoja grožio salonų darbuotojos ir kosmetologės. Šios pirštinės yra įvairiaspalvės, todėl galima pasirinkti tokias, kurių spalva visiškai atitiks jūsų estetinį skonį.

Kokių dar darbinių pirštinių galima aptikti rinkoje?

Be šių rūšių pirštinių rinkoje dar figūruoja ir medvilninės darbo pirštinės, kurios yra padengtos nitrilu. Pastaroji cheminė medžiaga pirštinėms suteikia ypatingas savybes – jos idealiai saugo rankas nuo riebalų, įvairių tepalų ir mechaninio poveikio.