3 patarimai, kaip pradėti daugiau judėti

Šiltasis metų sezonas – jau visai ne už kalnų, todėl jam vertėtų pradėti ruoštis jau dabar. Jei norite padailinti savo kūno linijas ir pagerinti nuotaiką, vertėtų pasirūpinti didesniu fiziniu aktyvumu. Išsiugdyti šį naują įprotį tikrai nebus labai sudėtinga, jei laikysitės kelių pagrindinių taisyklių. Taigi, nuo ko pradėti?

Atraskite mėgstamą  aktyvią veiklą

Jei pavyks atrasti mėgstamą veiklą, aktyvaus gyvenimo būdą siesite vien tik su pačiais maloniausiais dalykais. Galbūt jums patiktų reguliariai žygiuoti pažintiniais takais, važinėti dviračiu ar riedučiais? Taip pat galite pasvarstyti apie galimybę lankytis baseine ar grupiniuose sporto užsiėmimuose.

Mankštinkitės namuose

Įpraskite rytą pradėti nuo mankštos, kuriai tikrai nebūtina skirti labai daug laiko. Gali visiškai pakakti vos 10-15 minučių mankštos, kuri padės jums išsibudinti ir žvaliai pradėti naują dieną. Žinoma, namuose galite mankštintis ne vien tik rytais: įvairus sporto inventorius namams gali jus motyvuoti daugiau pajudėti.

Dažniau vaikščiokite pėsčiomis

Dauguma žmonių yra pratę visur keliauti automobiliu: net ir tuomet, jei tenka įveikti mažesnį nei vieno kilometro atstumą. Vis dėlto, šį įprotį tikrai galima pakeisti: pavyzdžiui, galite nustatyti atstumo limitą, kurį įsipareigosite nueiti pėsčiomis. Žinoma, kelionė pėsčiomis pareikalaus daugiau laiko, tačiau nepamirškite, kad kasdien rekomenduojama nueiti bent 10 000 žingsnių. Taip pat naudinga liftą iškeisti į lipimą laiptais: tai taip pat prisidės prie teigiamų pokyčių.