5 kriterijai, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkant pašarą katei

Internetinėje parduotuvėje https://evet.lt/category/maistas-katems galima rasti tikrai gausų katėms skirto pašaro pasirinkimą, tad nieko keisto, kad kačių augintojams neretai kyla klausimų, į ką vertėtų atsižvelgti ieškant paties geriausio pasirinkimo. Jei atsižvelgsite į žemiau išvardintus kriterijus, išrinkti tinkamiausią pašarą galėsite kur kas greičiau ir paprasčiau.

Katės amžius

Pirmiausia vertėtų atsižvelgti į katės amžių: pašaras gali būti skirtas jauniems kačiukams, suaugusioms katėms arba senjorėms. Kiekviename amžiaus tarpsnyje katėms yra reikalingas skirtingas kalorijų, maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų kiekis, todėl renkantis pašarą į tai verta atsižvelgti.

Katės dydis

Jei auginate didelių veislių atstovą,kurį šeriate sausu pašaru, vertėtų rinktis tokį maistą, kurio granulės yra pakankamai stambios.

Katės poreikiai

Jei katė yra sterilizuota, būtina rinktis sterilizuotoms katėms skirtą pašarą, kuris padeda išvengti antsvorio atsiradimo ir šlapimtakių akmenų susidarymo. Taip pat pašaras gali būti skirtas alergiškoms katėms, sergančioms inkstų akmenlige, ir t.t.

Baltymų šaltinis

Nors populiariausiu pasirinkimu tampa katėms skirtas maistas su paukštiena, tačiau taip pat galima rinktis ir kitą baltymų šaltinį. Pavyzdžiui, kačių maistas gali būti su jautiena, žvėriena, lašiša ar kita žuvimi, ir t.t.

Pašaro kaina

Renkantis tinkamiausią katėms skirtą maistą dėmesys neretai krypsta ir į jo kainą. Jei pašarą pirksite internetu, turėsite galimybę pasirinkti tam tikrą kainų intervalą, ir tai leis greičiau atrasti tinkamiausią pasirinkimą.