Ar saugu viešbučiuose laikyti brangenybes?

Kartais kelionėse ar komandiruotėse tenka kuriam laiku laikui apsistoti viešbutyje. Pasitaiko, kai su savimi vežamės įvairaus turinio vertybes – tai gali būti papuošalai, svarbūs dokumentai ir kiti vertingi daiktai, todėl gali kilti rūpesčių dėl jų apsaugos. Kad svečiams nereikėtų dėl to baimintis, viešbučių savininkai pasirūpina, kad kambariuose būtų patikimi seifai.

Kuo yra ypatingi viešbučių seifai?

Viešbutyje savo brangenybes galite laikyti kuo ramiausiai, nes seifai viešbučiams yra patikimi ir specialiai pritaikyti klientų patogumui. Juos kambario gyventojas gali užrakinti savo pasirinktu kodu. O jeigu jis netikėtai pamirštų savąjį kodą, viešbučių seifai turi atsarginį atrakinimo kodą arba mechaninį raktą, tik tada seifą tektų atrakinti atsakingam įstaigos vadybininkui arba kuriam nors iš viešbučio aptarnaujančio personalo. Įprastai viešbučių seifai būna rakinami elektronine spyna. Jos kodas dažniausiai susideda maždaug iš aštuonių simbolių.

Kodėl viešbučiams būtina įsigyti seifus su elektroninėmis spynomis, turinčiomis atsarginį atrakinimo kodą?

Jeigu viešbutis neturi įsigijęs seifų su elektronine koduojama spyna, turinčia atsarginio kodo funkciją, tada popieriai prasti, nes viešbučio svečiui pamiršus pasirinktą kodą, jo seifą tektų atrakinti avariniu būdu, po ko jis būtų sugadintas.

Taip pat nepatariama viešbučiuose naudoti tokių seifų, kurie būtų rakinami svečio kambario kortele. Nes jeigu jis kortelę pamestų, o kitas pašalinis asmuo ją surastų arba nemačiomis ištrauktų iš kišenės ar rankinės, tada kiltų grėsmė kliento turto saugumui. Tad ne tik viešbučių, svečių namų, bet ir kaimo turizmo sodybų savininkams yra būtina įsigyti patikimą seifą su elektroniniu užraktu.

Kokių dydžių, talpos ir formų seifus viešbučiams siūlo internetinė prekyba?

Internetinėje viešbučių seifų rinkoje patys populiariausi yra pilki arba dramblio kaulo spalvos seifai. Jie būna horizontalios arba vertikalios formos, galima rinktis ir pagal talpumo dydį – yra ir gana talpių, yra ir labai kompaktiškų, su durelėmis arba primenantys stalčių. Patys seifai yra labai patvarūs, todėl ilgaamžiai, nes jie pagaminti iš labai tvirtų medžiagų ir atlaiko bet kokio stiprumo mechaninį poveikį. Yra tokių seifų, kurie viduje turi LED apšvietimą ir kitus patogumus.