Kas slypi po pavadinimu Eureka?

Kažkada Antikos laikais graikų mokslininkas Archimedas iš vonios išlipęs sušuko garsųjį žodį „Eureka“, nes maudynės joje jam padėjo išrasti skysčių ir juose atsidūrusių kūnų sąveikos dėsnį. Mūsų laikais internetinės buhalterinės apskaitos įmonę, pasivadinusią Eureka vardu, irgi galima laikyti progresyviu atradimu mažoms verslo įmonėms, kurioms neparanku turėti ir išlaikyti etatinį buhalterį.

Kuo užsiima elektroninės buhalterinės apskaitos įmonės?

Elektroninės buhalterinės apskaitos įmonės labai palengvina mažesnių įmonių egzistavimą, nes už jas gali atlikti vadybos ir kaštų apskaitos darbus kiekvieną mėnesį, ir tai daro, galima sakyti, už simbolinį mokestį, o tai yra tikrai didelis ir nesavanaudiškas indėlis į tokių įmonių valdymą. Nuotolinės buhalterinės apskaitos specialistai būna paskirstomi atskiriems klientams ir asmeniškai su jais bendradarbiauja visais svarbiausiais klausimais.

Pastariesiems nereikia turėti reikalų su popieriniais dokumentais, visos buhalterinės procedūros atliekamos internetu. Be to, visi tokios įmonės klientai nemokamai gali naudotis elektroninės buhalterinės apskaitos savitarna ir patys bet kuriuo metu išrašyti sąskaitas, stebėti tokius savo įmonės finansinius rodiklius, kaip apyvarta, pelnas, sąnaudos, lėšų likučiai, skolos ir kt.

Kaip vyksta kliento bendradarbiavimas su jam paskirtu elektroninės buhalterinės apskaitos specialistu?

Kadangi kiekvienas klientas bendradarbiauja su specialiai jam paskirtu buhalteriu, kuris virtualiai tvarko visą reikiamą buhalterinę apskaitą, jis gali nuolat konsultuotis su savo patikėtiniu. O patikėtinis klientui gali telefonu iš karto atsakyti į jam pateiktus klausimus, jei užklausa bus išsiųsta elektroniniu paštu, atsakymas gali ateiti kiek vėliau. Kartą per mėnesį klientas savo patikėtiniui atsiunčia vykdytų pirkimų sąskaitų ir bankinių operacijų nuotraukas, kad šis galėtų nuotoliniu būdu atlikti visą reikiamą buhalterinę apskaitą.

Kokios yra elektroninės buhalterinės apskaitos paslaugos kainos?

Klientams teikiamų paslaugų kaina tikrai nėra didelė. Visos paslaugų kainos yra specialiai pritaikytos nedidelėms įmonėms, kad jos joms nebūtų finansiškai skausmingos. Įmonėms būna parenkami atskiri apskaitos planai, atsižvelgiant į būtinų buhalterinių operacijų skaičių. Pavyzdžiui, jei tokių operacijų kiekis sumažėja, planą galima keisti kliento naudai. Be to, bendradarbiavimo sutartis būna neterminuota, tad jeigu klientas pageidauja, ją gali nutraukti, apie šį savo sprendimą pranešdamas prieš keletą dienų.