Į ką atsižvelgti, renkantis patalynės komplektus?

Patalynių komplektų gausa neretai susuka galvas, todėl išsirinkti tobulai visus poreikius tenkinantį komplektą pasidaro ne taip ir lengva. Ar žinote, kokius kriterijus būtina įvertinti, norint išsirinkti tobulą patalynės komplektą?

Tinkamas dydis – kriterijus, kurio nevalia ignoruoti, renkantis patalynės komplektus

Nepriklausomai nuo to, ar patalynės komplekto ieškote savo reikmėms ar jis pasitarnaus kaip praktiška dovana artimiems žmonėms, tinkamo dydžio kriterijus visada išlieka aktualus. Jeigu ieškote patalynės komplekto sau, tinkamo dydžio komplektą nesunkiai išsirinksite įvertinę turimos antklodės bei pagalvių dydžius. Atsižvelgiant į tai, kad patalynės komplektus dažniausiai dovanojame šeimos nariams arba artimiems draugams, tikėtina, kad daugiau ar mažiau žinote, kokio dydžio patalynės komplektas juos pradžiugintų, todėl net ir šiuo atveju tinkamo dydžio kriterijaus ignoruoti nepatariame. Be to, juk visada galima ir paklausti!

Audinio tipas – svarbus kriterijus, renkantis patalynės komplektus

Patalynės komplektai yra siuvami iš įvairiausių medžiagų, todėl specialistai visada akcentuoja būtinybę įvertinti tam tikras audinių savybes, kurios lemia patalynės komplektų ilgaamžiškumą, patvarumą, ilgalaikę estetinę išvaizdą bei tai,kokius pojūčius sukels audinys, kai liesis prie kūno.

Kalbant apie konkrečius audinius, būtina paminėti medvilnę, satiną, įskaitant medvilninį satiną, taip pat flanelę, liną, „minky“ audinį bei mikropluoštą. Iš šių audinių pasiūti patalynės komplektai visada yra aukščiausios kokybės, patvarūs bei (tinkamai juos prižiūrint) ilgai neprarandantys savo estetinės išvaizdos. Ilgaamžiai medvilniniai patalynės komplektai, pavyzdžiui, yra mėgiami dėl jų gebėjimo puikiai sugerti drėgmę ir pralaidumo orui, satino patalynės komplektai garsėja, kaip itin švelnūs, šilką primenantys bei nuo prakaitavimo patikimai apsaugantys komplektai ir pan. Itin platų kokybiškų patalynės komplektų, pasiūtų iš minėtų audinių, asortimentą rasite, sekdami šią nuorodą: https://tavosapnas.lt/katalogas/patalyne/patalynes-uzvalkalai/patalynes-komplektai/

Lengva priežiūra – taip pat svarbus kriterijus

Kokybiškų patalynės komplektų priežiūra nėra sudėtinga. Patartina sekti etiketėje nurodytomis skalbimo instrukcijomis, naudoti tinkamas, neagresyvias, spalvai bei audiniui „draugiškas“ skalbimo priemones. Pažymėtina, kad patalynės komplektus derėtų skalbti 60 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje (išskyrus atvejus, kai gamintojas nurodo žemesnę skalbimo temperatūrą), nes ši temperatūra yra pakankama, kad žūtų įvairios nepageidaujamos bakterijos.