Kaip tinkamai prižiūrėti savo veido odą?

Kasdienė veido priežiūros rutina yra labai svarbi mūsų gerai odos būklei. Tai, kaip šiandien prižiūrime savo veido odą, po kelerių ar net keliasdešimt metų turės įtakos jos išvaizdai, todėl šiam klausimui verta skirti pakankamai dėmesio. Deja, nėra vieno patikrinto veido priežiūros būdo. Viskas priklauso nuo individualių mūsų odos savybių ir poreikių, į kuriuos privalome atsižvelgti kasdien besirūpindamos veidu. Todėl patariame, kaip prižiūrėti veidą!

Žinokite savo veido odos tipą

Jei norime atsakyti į klausimą „kaip tinkamai prižiūrėti veido odą?“, pirmiausia turime susikoncentruoti į tinkamos kosmetikos pasirinkimą, kuris turėtų būti pritaikytas visiems mūsų odos poreikiams. Pagrindinis kriterijus renkantis kremą, veido prausimosi gelį ar kaukę turėtų būti mūsų odos tipas (sausa, mišri, normali ar riebi). Tačiau turėtumėte prisiminti, kad bazinius odos tipus labai dažnai lydi ir kiti negalavimai, todėl esant sausai, mišriai ar riebiai odai galime susidurti ir su jautrios, spuoguotos ar alergiškos odos problema. Mūsų naudojama kosmetika turėtų būti atsakas į visas mūsų odos problemas ir negalavimus. Taigi, jei susiduriate su sausa ir labai jautria oda, ieškokite hipoalerginės kosmetikos, kuri ne tik užtikrins tinkamą odos drėkinimą, bet ir numalšins veido sudirgimus. Rinkitės tik aukštos kokybės veido kremus: https://membershop.lt/c/moterims/kosmetika/veido-kremai.

Kasdienė veido priežiūra

Kasdienė veido odos priežiūra turėtų prasidėti nuo veido valymo ryte ir vakare baigtis ta pačia procedūra. Reguliarus makiažo valymas ir pačios odos valymo procedūros leis ne tik atsikratyti visų veido odos paviršiaus nešvarumų, kurie atveria kelią odos priežiūros kremų veikliosioms medžiagoms, bet ir padės išlaikyti odą jaunatvišką, spindinčią ir ilgiau sveiką. Labai svarbu odą valyti du kartus per dieną – vakare atsikratome makiažo likučių, aplinkos taršos ir bakterijų, kurios mus lydėjo dieną, o ryte po nakties pašaliname nuo veido, pvz., riebalų perteklių ar prakaito pėdsakus. Tam tikslui labai praverčia veido prausiklis.

Kasdienis odos drėkinimas

Nepriklausomai nuo to, su kokio tipo oda susiduriame, mūsų veidui kasdien reikia tinkamos drėkinimo dozės. Tačiau ši dozė turėtų priklausyti nuo individualių mūsų odos savybių. Natūralu, kad linkusiai išsausėti odai reikės intensyvaus drėkinimo, o esant riebiai odai, didžiausią dėmesį reikėtų skirti švelniam odos drėkinimui. Taip pat derėtų nepamiršti pritaikyti tinkamą veido kremą įvairiems metų laikams – vasarą odą drėkinkime, o žiemą nepamirškime jos saugoti nuo atšiaurių oro sąlygų, tokių kaip žema lauko temperatūra ar šaltas vėjas.

Kaip paruošti veido oda nakčiai?

Odos drėkinimas dieną yra viena, tačiau negalima pamiršti tinkamos veido priežiūros ir naktį. Jei dieną turime sutelkti dėmesį į veido odos drėkinimą ir efektyvią apsaugą nuo išorinių veiksnių, tai naktį reikėtų leisti jai efektyviai atsinaujinti ir atsistatyti, taip „pataisant“ žalą, kurią teko patirti dienos metu. Štai kodėl taip svarbu turėti atskirą dieninį ir naktinį kremą – jie turi skirtingą sudėtį ir atlieka visiškai skirtingas funkcijas.

Odos šveitimas ir kaukės

Be pagrindinių kasdienės veido odos priežiūros elementų, verta paminėti ir papildomas procedūras, tokias kaip pilingas (odos šveitimas), puikiai tinkantis negyvoms epidermio ląstelėms nušveisti, ar veido kaukės, kurios efektyviai pamaitins jūsų veido odą. Šiuo atveju taip pat reikėtų orientuotis į tinkamą pasirinktų veido priežiūros priemonių pritaikymą mūsų odos tipui. Sausai odai geriau tinka giliai drėkinanti veido kaukė, o riebiai – valanti. Reguliarus pilingas rekomenduojamas žmonėms, turintiems riebią ir spuoguotą odą.