Keletas patarimų, kaip išsirinkti megztą pledą

Megzti pledai niekada neišeina iš mados ir visai nesunku suprasti, kodėl. Nesvarbu, ar renkatės įnoringą, stambų pledą su storais siūlais, ar klasikinį, švelnų ir kiek plonesnį variantą, šie stilingi užklotai akimirksniu suteiks jaukumo ir žavesio bet kuriai Jūsų namų erdvei. Pledas turi būti kiekvieno žmogaus namuose tam, kad suteiktų šilumą ilgais ir žvarbiais žiemos vakarais bei suteiktų jaukumo Jūsų poilsio zonai. Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, padėsiančių išsirinkti tinkamus pledus Jūsų namams.

Kuo ypatingi megzti pledai?

Megzti pledai turi savito jaukumo ir yra labai gražūs. Todėl jūs lengvai pritaikysite bet kokį megztą pledą bet kurioje namų erdvėje, ar tai būtų miegamasis, ar svetainė, o gal lauko terasa. Dažnai pledai yra mezgami iš vilnonių siūlų, o tai dar vienas privalumas, nes vilna turi unikalių savybių – vasarą vėsina, žiemą šildo, be to – natūralus pluoštas kone visais gyvenimo atvejais yra labiau vertinamas. Tačiau megzti pledai gali būti pagaminti ir iš kitokių medžiagų. Pavyzdžiui, ne tik paprasta vilna, bet ir merino ar kupranugarių vilna, kašmyras, poliesteris, medvilnė, nailonas ir kt. medžiagos. Kiekviena medžiaga pledui suteikia vis kitokių savybių, todėl pledą pavyks išsirinkti bet kuriam žmogui.

Kaip išsirinkti tinkamiausią pledą?

Norint išsirinkti tinkamiausią pledą savo namams, pirmiausia reikia žinoti, kas megztu pledu naudosis, nes dydžiai gali būti labai įvairūs. Jei jis bus skirtas naujagimiui (ar apskritai, kūdikiams), reiktų atkreipti dėmesį į pledo dydį: jis turėtų būti mažas, kad per atsitiktinumą neuždengtų vaiko kvėpavimo takų ir jis neuždustų. Na, o didelis pledas, skirtas suaugusiųjų naudojimui, gali būti dviejų rūšių: viengulis arba dvigulis. Todėl apgalvokite, kam bus skirtas pledas ir ar juo norėsite su kuo nors dalintis.

Antra, reiktų išsirinkti medžiagą, iš ko bus pagamintas pledas. Populiariausi pledai yra mezgami iš vilnonių siūlų, tačiau yra ir kitokių medžiagų pledų, tokių kaip medvilniniai, iš poliesterio pagaminti ir pan. Medžiaga, daugeliu atvejų, priklauso nuo to, kuriuo metų laiku naudosite megztą pledą.