Ikrai: glausti atsakymai į įvairius klausimus

Įvairi ir pilnavertiška mityba turėtų būti kiekvieno žmogaus prioritetas. Norėdami būti sveiki ir jaustis puikiai, turėtumėte sveikai maitintis. Yra keletas vadinamųjų super maistų, kurie suteikia visą puokštę naudos mūsų organizmams. Vienas iš jų yra ikrai. 

Šiame straipsnyje pateiksime dažniausiai užduodamus žmonių klausimus apie įvairias ikrų rūšis. O norėdami įsigyti ekologiškų ikrų apsilankykite čia: https://fishwish.eu/saldyta-zuvis-juros-gerybes-internetu/ikrai/

Ar lašišų ikrai yra valgomi?

Lašišų ikrai tikrai yra valgomi ir, tiesą pasakius, pasižymi nuostabiu skoniu, kurio nesumaišysite su jokiu kitu. Lašišų ikrai yra populiariausia ikrų rūšis, o po jos seka upėtakių ikrai, kurie taip pat yra valgomi. Sumaišykite juos su kiaušiniais arba pagardinkite brusketas – skonis pasakiškas.

Koks lašišų ikrų skonis? 

Lašišų ikrų skonis primena šuolį į gaivų gėlo vandens ežerą. Skonis yra toks nepakartojamas, kad lašišų ikrai dažnai dedami į kitus skonius, siekiant sustiprinti jų subtilų sūrumą.

Ar saugu valgyti žuvies ikrus?

Žuvies ikrai paprastai yra laikomi sveiku maistu. Žuvų ikrai paprastai turi mažai kalorijų ir daug baltymų bei aminorūgščių, todėl neretai priskiriami supermaisui.

Kuri žuvis turi geriausius ikrus?

Žinoma, garsiausia neršianti žuvis yra eršketas. Tačiau rinkoje yra ir daug kitų skanių (bei nebrangių) ikrų! Lašišų ikrai, upėtakių ikrai, stintenių ikrai ir daugelis kitų.

Kuo pasižymi ikrai?

Šiaip ar taip, jų skonis dažniausiai būna sūrus. Tačiau skirtingi ikrai turi skirtingus skonio profilius – nuo ​​švelniai saldaus iki aštresnio, riešutinio ir sviestinio poskonio. Kai kurios rūšys, pavyzdžiui, upėtakio ikrai, yra lengvesnio skonio, o kitos, pavyzdžiui, lašišos, yra ryškesnės spalvos. Tekstūra taip pat labai įvairi – nuo ​​lengvo, traškaus iki sultingo.

Su kuo valgyti lašišos ikrus?

Tradiciniai priedai beveik visada pagerins bet kokių ikrų vartojimo patirtį. Grietinė, kietai virti kiaušiniai, pjaustyti svogūnai ir šviežios žolelės, tokios kaip petražolės ir krapai, yra populiarūs priedai, galintys pagerinti jūsų valgomų ikrų skonį.

Iš kokios žuvies kilę ikrai?

Ikrai yra kulinarinis delikatesas, gaminamas iš sūdytų ikrų (kiaušinių), gautų iš tam tikrų Acipenseridae šeimos eršketų rūšių. Terminas ,,ikrai” yra kilęs iš persų kalbos žodžio, reiškiančio kiaušinį (khyah). Beluga eršketas, osetra ir sevruga ikrai yra labiausiai vertinamos ikrų rūšys.

Kokius žuvies ikrus galite valgyti?

Ikrai gali būti išgaunami iš įvairių žuvų, įskaitant beluga eršketą (tikrieji ikrai), kitas eršketų rūšis (daugelio ikrų imitacijų šaltinis), upėtakį, lašišą (raudonai oranžiniai ikrai) ir karpį. Kai kurie vėžiagyviai, pavyzdžiui, omarai, taip pat gamina valgomus ikrus, dėl savo spalvos techniškai vadinamus koralais.

Kodėl ikrai tokie brangūs?

Eršketų populiacija vis sunkiau atsilaiko nuo didėjančios paklausos, o jų geidžiami kiaušiniai tapo prabangios kulinarijos brangakmeniais. Šiandien ikrų importas ir eksportas kai kuriose šalyse yra griežtai reguliuojamas, iš dalies todėl jie tokie brangūs. Štai kodėl šiandien didžioji dalis ikrų gaunama iš eršketų veisimo verslo.

Ar galima valgyti šamo ikrus?

Šamo ikrus galima valgyti taip pat kaip daugelio kitų žuvų. Šamo kiaušiniuose gausu baltymų, riebalų ir cholesterolio. Šios žuvies oranžiniai ikrai išlaiko šiek tiek gleivėtą ir gumulingą tekstūrą, nepriklausomai nuo paruošimo būdo. 

Kodėl kai kurie ikrai yra juodi?

Juodųjų ikrų apibrėžimas: žuvų ikrai, gaunami tik iš Acipenseridae šeimos žuvų, dar žinomų kaip eršketai. Eršketų ikrai laikomi juodaisiais ikrais, nes kiaušinėliai paprastai būna tamsesni.