Patarimai, kaip išsirinkti gerus patalynės užvalkalus

Patalynės užvalkalai Jus supa kasnakt, todėl turėtumėte pasirūpinti geriausiu užvalkalų pasirinkimu. Juk nėra nieko svarbiau už gerą miego kokybę. Skirkite šiek tiek savo laiko ir išsiaiškinkite, kokius patalynės užvalkalus derėtų įsigyti, kad Jūs ir Jūsų kūnas būtų patenkinti. Nepamirškite ir vaikų miego – vaikiški patalynės užvalkalai turėtų būti taip pat kokybiški, nes nuo to priklausys, ar Jūsų vaikas pradės dieną su gera nuotaika.

Kaip išsirinkti tinkamiausią patalynės užvalkalą?

Patalynę išsirinkti sunku, bet įmanoma. Vienas iš genialesnis patarimų yra turėti su savimi spalvų pavyzdžius, kurias derinsite tarpusavyje – taip bus kur kas lengviau išsirinkti ir patalynės spalvą. Taip nereikės grąžinti ar pakeisti patalynės, kuri atrodė gerai parduotuvėje, bet netinka miegamojo spalvų paletei.

Vienspalvių spalvų patalynė gali būti elegantiška ir paprasta bei suteikti miegamajam madingo viešbučio stiliaus. Vientisos spalvos taip pat gali padėti sukurti atpalaiduojančią erdvę, nes dvelkia paprastumu, lengvumu.

Raštuota patalynė turi savų privalumų. Jei norite pasiimti akcentines spalvas iš kambario, raštuota patalynė suteiks Jums lankstumo naudoti mažas tų, kambaryje vyraujančių, spalvų dozes, nepersistengiant. Tradiciniai ir romantiški patalynės stiliai pasižymi gėlių raštais, kuriuose gali būti visos kambaryje matomos spalvos.

Tinkamas patalynės audinys gali papildyti Jūsų miegamojo stilių. Kai nuspręsite, ar patalynės užvalkalai bus raštuoti, ar vientisų spalvų, teks apsispręsti ir dėl audinio.

Audiniai su blizgesiu yra įdomesnis pasirinkimas nei paprastas medvilninis ar kiti matiniai audiniai. Blizgūs audiniai gali pagyvinti tamsų miegamąjį ir sukurti žavingesnę atmosferą. Aksomas yra prabangus pasirinkimas, tačiau tamsiame miegamajame jis gali sugerti turimą šviesą. Naudokite vienspalvius tekstūruotus audinius kaip tobulą pagrindą šiuolaikiniams aksesuarams ir akcentams.

Būtinai atkreipkite dėmesį į patalynės komplektų dydžius ir nesumaišykite šių dviejų dydžių: 200×220 cm, 200×200 cm.

Išsirinkote visą patalynės komplektą su puikiai suderintais elementais? Puiku – tai gražus ir paprastas būdas papuošti savo lovą bei miegamąjį. Nors patalynės komplektus žmonės sąmoningai derina, patalynė gali būti sudaryta iš skirtingų dizainų komplektų, kad būtų išvengta vienodumo.

Galbūt kiekvieną vakarą nuo lovos nuimti krūvos dekoratyvinių pagalvių nesinorėtų, tačiau vis tiek galite papuošti savo miegamojo erdvę šiais interjero akcentais, kad sukurtumėte gražią ir jaukią miegamojo aplinką.