Kam yra reikalingas pamušalinis audinys?

Pamušalo audinio paskirtis – kad Jūsų drabužis būtų maloniai nešiojamas, patvarus ir patogus. Paprastai, pamušaliniai audiniai yra lengvi ir minkštos arba šilkinės tekstūros. Tačiau ne visi daiktai turi būtinai turėti tokį audinį. Štai keletas priežasčių, kodėl siuvėjai naudoja pamušalinį audinį:

  • kad drabužis būtų mažiau perregimas;
  • norėdami pridėti šilumos ir ilgaamžiškumo;
  • kad vidinė drabužio dalis būtų minkšta ir maloni liesti;
  • pridėti drabužiui prabangos natą;
  • patobulinti drabužio struktūrą;
  • kad drabužis lengvai būtų vilkimas;
  • norėdami paslėpti siūles, paminkštinimus ir kt. drabužių siuvimo niuansus.

Renkantis tinkamą pamušalą siuvimo projektui, reikia atkreipti dėmesį į tempimo faktorių. Jei drabužis nėra tamprus, pvz. medvilniniai marškiniai arba vilnonė striukė, netamprus pamušalo audinys yra gerai. Bet jei daiktas pagamintas iš elastingų audinių, tokių kaip džersis, tiulis ar tamprus atlasas, pasirenkamas pamušalas taip pat turi būti tamprus.

Kas yra pamušalinis audinys?

Pagrindinė pamušalo audinio paskirtis – padaryti drabužio vidų patogesnį, gražesnį ir šiltesnį. Pamušalinis audinys dengia vidines drabužių arba baldų siūles ir siūlių tarpus, kad drabužiui ar baldai būtų su švaria ir tvarkinga vidine apdaila. Be to, jie suteikia drabužiui malonų jausmą, todėl jį dėvėti yra patogiau. Pamušalo medžiaga paprastai turi lygų paviršių, todėl lengviau drabužį apsivilkti ir nusivilkti. Be viso to, geras pamušalas, apskritai, jo buvimas kur kas labiau kelia drabužio ar baldo vertę.

Ką su juo galima padaryti?

Tekstilinis pamušalas dažniausiai naudojamas kai kurioms suknelėms, sportinėms striukėms, odinėms striukėms, švarkams, kelnėms ir paltams. Drabužiai gali būti su pilnu pamušalu, pusėtinu pamušalu arba turėti tik šiek tiek pamušalo tam tikrose drabužio vietose. Pamušalas dažnai yra naudojamas ne tik rūbams kurti, bet ir baldams gaminti. Todėl jis tiks visų minkštų baldų gamybai: kėdėms, suoleliams, sofoms, lovoms, krėslams, foteliams ir kitiems baldams, turintiems minkštąsias vietas.

Taigi, tinkamai pasirinktas pamušalinis audinys padės Jūsų drabužiui atrodyti gražiau (nepersimatys kitų medžiagų sluoksniai bei siūlės), be to, vilkėti jį bus kur kas maloniau (dėl pamušalinio audinio slidumo Jūs rūbą apsivilksite ir nusivilksite be jokių trukdžių).