Kaip išsirinkti vystymo lentą?

Vystymo lentos yra viena iš daugelio pagalbinių priemonių tėvams (ypatingai pirmą kartą tapusiems tokiais), kuri padeda sklandžiau, greičiau, švariau ir, žinoma, patogiau pervystyti kūdikį. Nereikia turėti atskirų, daug vietos kambaryje užimančių, komodų, spintelių ar kitų baldų su pervystymo funkcija, kad galėtumėte patogiai ir be vargo pervystyti kūdikį.

Kas yra vystymo lenta ir kam ji reikalinga?

Vystymo lenta yra vidutiniško kietumo lenta su pakeltais šonais, ant kurios guldote kūdikį, norėdami pakeisti sauskelnes, ištepti kūnelį aliejais, kremais ar kitomis priemonėmis, suvystyti ir atlikti kitas vakaro ar ryto rutinas. Yra keletas skirtingų vystymo lentų variantų. Paprasčiausias variantas yra paminkštinta lenta, kuri skirta dėti ant kieto paviršiaus, pavyzdžiui, spintelės (svarbiausia įsitikinti, kad lenta puikiai telpa ir nėra išsikišusi, nes tai labai nesaugu). Tokiai konstrukcijai turi būti specialus stovas, rėmas (arba rėmelis) ir į rėmą dedamas pagrindas. Taip pat būna visas atskiras baldas, kuriame jau įmontuota vystymo lenta.

Kaip išsirinkti tinkamiausią?

Visos vystymo lentos iš esmės yra vienodo dydžio. Skiriasi tik jų dizainai, kurių yra gausybė, net akys raibsta! Jei neturite namie tinkamo ir saugaus paviršiaus paprastai vystymo lentai padėti, tuomet Jums tiks lenta su stovu, tuo pačiu nereikės rūpintis dėl papildomo saugumo, tvirtinant prie paviršiaus (saugumas naudojant vystymo lentas yra būtinas kiekvieną akimirką). Arba galite įsigyti vystymo spintelę, kuri ne tik tarnaus kaip tvirta vystymo lenta, bet ir bus komodos tipo baldas, kuriame galėsite laikyti kūdikiui skirtus daiktus.

Vystymo lentos yra gaminamos slidžiais neperšlampamais sintetiniais paviršiais, tačiau jei norite, kad kūdikio odelė nesužvarbtų nuo prisilietimo prie vėsaus vystymo lentos paviršiaus, patariame įsigyti užvelkamus vystymo lentų užvalkalus, kuriuos patogu naudoti ir galima dažnai skalbti.

Taigi, esminis skirtumas tarp vystymo lentų yra jų dydis. Tiksliau – užimamos vietos plotas. Jei norite sutaupyti vietos namuose – rinkitės tik pačią vystymo lentą ir ją saugiai pritvirtinkite, pavyzdžiui, prie skalbimo mašinos paviršiaus. Bet jei namie esate įrengę atskirą kambarį kūdikiui, pravartu turėti visą vystymo stalą su stalčiais, kuriuose patogu laikyti priemones, skirtas kūdikiui.