Į ką atsižvelgti, prieš perkant migduką kūdikiui?

Toli gražu ne visiems kūdikiams ir vaikams pavyksta užmigti lengvai ir savarankiškai. Dažniausiai vaikų miegą lydi pasiruošimo nakties miegui rutina: tai maudynės vonioje, pasakos skaitymas ar lopšinės dainavimas (arba ir viena, ir kita), sūpavimas ir pan. Tačiau dažnai vaikai pasigenda ko nors šalia savęs miego metu, todėl miego žaisliukai – migdukai – yra būtent ta priemonė, prisidedanti prie sklandesnio kūdikių ir vaikų užmigimo nakties miegui.

Pagal kokius kriterijus rinktis migduką kūdikiui?

Pirmas ir svarbiausias dalykas, į ką mama ar bet kas kitas, perkantis kūdikiui migduką, turi atsižvelgti, yra migduko saugumas. Svarbu, kad jis nebūtų per didelis, galintis uždengti visus vaiko kvėpavimo takus, todėl, kad miego metu vaikas gali nepajusti ir nesuprasti, kas vyksta. Kad to išvengtumėte, būtina įvertinti migduko saugumą, jo dydį ir iš kokių medžiagų jis yra pagamintas.

Pastarasis punktas yra antras pagal svarbumą, renkantis kūdikio ar vaiko miego žaislą. Migdukas turėtų būti pagamintas iš natūralių pluoštų (tokių kaip medvilnė, linas, vilna, šilkas ir pan.) ir būti pakankamai pralaidus orui, kad vaikas miego metu neužsiblokuotų savo kvėpavimo takų ir neuždustų.

Trečia, rinkitės kuo paprastesnius migdukus, su kuo mažiau aksesuarų ir mažų detalių, kad sumažintumėte tikimybę vaikui ar kūdikiui paspringti. Ne paslaptis, kad pirmaisiais gyvenimo mėnesiais ar net metais vaikai pasaulį tyrinėja ne tik stebėdami ar uostydami, tačiau ir ragaudami, todėl smulkios detalės gali netyčia atsiskirti nuo migduko ir užstrigti vaiko kvėpavimo takuose. Rinkitės kuo natūralesnius ir paprastesnius migdukus savo vaikams.

Migdukų tipai

Migdukai gali būti siuvami, neriami, mezgami ar daromi iš veltinio. Migdukų forma gali būti įvairi. Tai gali būti pliušinio žaislo tipo migdukas su leidžiamais įvairiais garsais: nuo įrašytų gražių lopšinių iki raminančio baltojo triukšmo (angl. white noise). Taip pat gali būti paprasti minkšti nedideli žaislai be jokių skleidžiamų garsų.

Jų sudėtis taip pat gali labai varijuoti. Migdukai gali būti pagaminti iš lino, mikropluošto, minky audinio ir medvilnės ir kt. medžiagų.