Kaip išrinkti gerą antklodę vaikui?

Jei Jūsų vaikai turi miego problemų, Jums gali būti sunku rasti sprendimą. Miego trūkumas gali turėti neigiamos įtakos Jūsų vaiko elgesiui, o vėliau ir sveikatai, be to, ilgainiui tai gali turėti įtakos visai šeimai.

Todėl Jūs – vaiko tėvai ar globėjai – turite užtikrinti gerą vaikų miego kokybę, o pradėti galima nuo poilsio aplinkos gerinimo. Lova ir joje esantis čiužinys, be abejonės, turi būti patogūs vaikui, bet taip pat turite nepamiršti ir geros antklodės, kuri gaubs Jūsų vaiką viso miego metu.

Antklodžių vaikams tipai

Antklodės vaikams skiriasi dydžiu, storiu bei antklodės užpildu. Įvairiose antklodžių parduotuvėse antklodžių dydžiai paprastai būna šie: 140 x 200 cm, 160 x 80 cm, bet gali būti ir kitokių.

Antklodės gali būti plonos, vidutinio storumo arba storos. Taip pat gali būti skirstomos pagal sezoniškumą: skirtos vasarai arba žiemai.

Įvairių parduotuvių asortimentuose galite rasti vaikiškų antklodžių, kurios yra užpildytos šiomis medžiagomis:

  • kupranugarių vilna, kuri ypatinga dėl savo termoreguliacinių bei antialerginių savybių;
  • antialerginiu poliesterio pluoštu, kuris atitinka Oeko-Tex Standart kokybės reikalavimus;
  • medvilne, kuri užtikrina gerą oro cirkuliaciją;
  • merino vilna, kuri pasižymi puikiai termoreguliacija ir oro pralaidumu, be to, neturi specifinio, vilnai būdingo, kvapo;
  • šilku, kuris yra natūralus pluoštas, ypatingas savo patvarumu, šiltumu ir atsparumu dulkių erkutėms;
  • superwash avių vilnos pluoštu, kuris pasižymi ne tik gera termoreguliacija ir oro pralaidumu, bet ir lengva priežiūra: tokią vaikišką antklodę galima skalbti skalbimo mašinoje.

Kaip išsirinkti gerą antklodę vaikui?

Renkantis vaikišką antklodę, derėtų atsižvelgti į sezoną. Vasarą derėtų rinktis ploną antklodę, kuri užtikrintų gerą oro cirkuliaciją, o žiemą – antklodę, užpildyta merino arba kupranugarių vilna, kurios ne tik puikiai šildo, bet ir garantuoja, kad vaikas miego metu nesuprakaituos.

Pasirinkti vaikiškos antklodės dydį reiktų, atsižvelgiant į vaiko amžių, ūgį ir lovos dydį. Nesirinkite kūdikiui ar mažamečiui vaikui per didelės antklodės, nes joje jis gali susipainioti.

Tinkamai vaikui išrinkta antklodė tikrai gali pagerinti jo miego kokybę, todėl rinkitės atsakingai!