Kuo ypatingi mikropluošto (mikrofibra) rankšluosčiai?

Pamirškite storus, sunkius ir prastai sugeriančius vandenį ar kitus skysčius rankšluosčius. Šių laikų inovacija – mikropluošto rankšluosčiai, kurie pagerins ne tik Jūsų buitį, bet ir kasdienybę vonios kambaryje. Palengvinkite sau namų valymą ir pakeiskite popierinius rankšluosčius bei prastos kokybės šluostes inovatyviais mikropluošto rankšluosčiais!

Kas yra mikrofibra (mikropluošto) rankšluosčiai?

Mikropluošto rankšluosčiai yra pagaminti iš poliesterio ir poliamido mišinio. Ieškodami geros mikropluošto rankšluosčių kokybės, žiūrėkite, kad poliesterio ir poliamido santykis būtų 80/20 arba 70/30, nes tai dažnu atveju yra aukščiausios kokybės mikrofibros rankšluosčiai.

Mikropluošto rankšluosčiai tinka šimtams valymo užduočių! Kadangi maži mikropluoštai taip gerai valo, galite daugiau nenaudoti jokios chemijos. Be to, kad jais galima sausinti kūną po maudynių duše ar vonioje, jais taip pat galima plauti mašinas ir kitus paviršius. Šie rankšluosčiai pasižymi ilgaamžiškumu ir patvarumu, nes gali atlaikyti šimtus skalbimų.

Kuo jie geresni už įprastus rankšluosčius?

Dėl medžiagų, iš kurių gaminamas mikropluošto audinys, ir jo gamybos būdo, mikropluoštas yra daug geresnis nei įprastas audinys, naudojamas daugumoje rankšluosčių ir kitų produktų. Aukštos kokybės mikropluošto rankšluostis sugers išsiliejimus, o ne stumdys skysčius paviršiumi. Kalbant tik apie buities darbus, mikropluošto šluostė yra daug geresnė valymo priemonė, nes:

  1. Mikropluošto šluostės paviršiaus plotas gerokai skiriasi nuo kitų. Kadangi mikropluoštas yra tvirtai austas labai mažais siūlais, jis gali patekti į įtrūkimus ir vietas, kurių įprastas audinys negali pasiekti, todėl mikropluoštas gali geriau išvalyti.
  2. Dauguma rankšluosčių galiausiai po ilgesnio naudojimo laiko tiesiog paskleis nešvarumus, dulkes ir kt. Mikropluošto šluostė iš tikrųjų gali surinkti nešvarumus ir dulkes, jų vėliau nepaskleidžiant atgal iš kur buvo surinktos, todėl vieta tampa daug švaresnė.
  3. Mikropluošto audinys yra daug geriau sugeriantis nei standartiniai audiniai. Įdomus faktas: mikropluošto audinys gali išlaikyti šešis kartus didesnį skysčio svorį.
  4. Mikropluošto šluostėse esantis plastikas daro jį daug tvirtesnį ir patvaresnį nei kitų tipų audiniai.
  5. Mikropluošto šluostė išdžiūsta greičiau nei kiti gaminiai. Tiesą sakant, mikropluošto šluosčių ir rankšluosčių valymo ir džiovinimo procesas yra maždaug tris kartus greitesnis nei tradicinių medžiagų.