Kaip naudoti dekoratyvines pagalvėles?

Persikėlėte gyventi į naujus namus, o gal renovavote senuosius ir nauji baldai stovi tušti? Kad juos ,,užpildytumėte” ir suteiktumėte žavesio bei jaukumo naudokite dekoratyvines pagalvėles. Rinkoje akys raibsta nuo tokių pagalvių pasirinkimo. Nebijokite, kad ir koks unikalus Jūsų namų interjero dizainas, Jūs tikrai rasite Jums tinkančias dekoratyvines pagalves.

Su šių dekoratyvinių pagalvių pagalba Jūs be vargo papuošite bet kurį namų kambarį ir pagyvinsite bet kurį minkštą baldą.

Kam gali būti naudojamos dekoratyvinės pagalvės?

Kaip jau minėjome anksčiau, dekoratyvinės pagalvės dažniausiai naudojamos patobulinti, pagerinti, pagyvinti, suteikti papildomo žavesio tokiems baldams, kaip sofa, lova, fotelis, kušetė, suoliukas, minkštasuolis, kėdės ir pan.

Vaikiškos dekoratyvinės pagalvės gali puošti jų kambarius, lovas, o didelės pagalvės gali puošti vaikiškus žaidimų kampus, paprastai esančius ant žemės, arba atlikti apsauginio barjero funkciją mažiems vaikams, kurių judesių koordinacija dar nėra puikiai išlavinta.

Į ką atsižvelgti, renkantis pagalvėlę?

Kadangi kalbame tik apie dekoratyvines pagalves, tad reiktų didžiausią dėmesį skirti tinkamo dizaino pasirinkimui. Jei norite sukurti jaukią ir gražią erdvę, turite suderinti interjero detales, o taip pat ir dekoratyvines pagalves.

Geriausia pasirinkti tos pačios paletės spalvas, tik skirtingus atspalvius. Jei ketinate puošti sofą ir norite daug pagalvėlių, arba vienos didelės dekoratyvinės pagalvės ir kelių mažesnių, vertėtų rinktis populiarią dekoravimo strategiją, kai viena pagalvėlė yra vienspalvė, kita – su minimalistiniais raštais, trečia – visiškai marga, ketvirta – su užrašais ir pan., svarbiausia, kad jas visas sietų tos pačios spalvos paletė.

Medžiagos nėra taip svarbu kaip, pavyzdžiui, miegojimui skirtoms pagalvėms. Kadangi tai dekoratyvinės pagalvės, jos dažniausiais neatlieka jokios kitos funkcijos, kaip tik pagerinti baldų ir namų erdvės vaizdą, todėl jos nėra dažnai liečiamos, kilnojamos, ant jų sėdima ir pan., todėl jos nėra linkusios greitai nusidėvėti. Praktinis patarimas – rinkitės pagalves su užvalkalais, kad morališkai pabodusias pagalvėles galėtumėte atnaujinti tik pervilkus nauju užvalkalu. Tokiu būdu nereiks namų apkrauti daugybe skirtingų pagalvių – užteks vos kelių, kurių užvalkalus galėsite nuolat keisti vis kitais.