Į ką atkreipti dėmesį, renkantis panardinamus fekalinius siurblius?

Panardinami fekaliniai siurbliai – tai siurbliai, kurie savo „darbą“ atlieka, panardinant juos į nuotekas ar kitos kilmės skysčius. Tiršta, klampi nuotekų ir kitų skysčių konsistencija daugumai siurblių gali tapti neįveikiamu iššūkiu, išskyrus, žinoma, panardinamus fekalinius siurblius. Šiems galingiems ir patikimiems siurbliams praktiškai jokia nuotekų konsistencija nėra baisi, todėl naudojant juos kanalizacijos ar kitus rezervuarus ištuštinsite neįtikėtinai greitai be jokių nemalonių siurprizų.

Ar visi panardinami fekaliniai siurbliai yra vienodi?

Visi iš ilgaamžių, itin patvarių medžiagų gaminami panardinami fekaliniai siurbliai pasižymi ypač dideliu atsparumu išorės poveikiui, tačiau šie siurbliai nėra vienodi. Jie vieni nuo kitų skiriasi tokiais parametrais, kaip galingumas, našumas, slėgis, įtampa ir t. t.

Į kokius parametrus atkreipti dėmesį, renkantis panardinamus fekalinius siurblius?

Panardinamo fekalinio siurblio galingumas – vienas iš kriterijų, kurį būtina įvertinti, renkantis tokio tipo siurblį. Šių siurblių galingumas yra labai įvairus: galite rinktis panardinamus fekalinius siurblius, kurių galingumas svyruoja nuo 0,18 kW iki 7,5 kW. Kaip išsirinkti tinkamos galios siurblį? Pasikonsultuokite su specialistais ir išsirinksite tokios galios siurblį, kuris geriausiai atitinka Jūsų poreikius.

Našumas yra dar vienas kriterijus, kurio neturėtumėte pamiršti tada, kai renkatės panardinamą fekalinį siurblį. Panardinamų fekalinių siurblių našumas, kaip ir jų galia, yra įvairus. Galite rinktis siurblius, kurie yra pajėgūs išsiurbti nuo 80 l/min iki 2200 l/min.

Dar vienas kriterijus, kurį derėtų įvertinti, renkantis panardinamus fekalinius siurblius, yra jų slėgis. Slėgis, tiesą sakant, yra labai svarbus kriterijus, nes visi panardinami fekaliniai siurbliai, veikdami sukuria žemo slėgio zonas. Į šias zonas nuotekos ir kiti skysčiai patenka, spaudžiami atmosferos slėgio. Panardinamų fekalinių siurblių slėgis svyruoja nuo 6 m iki 60 m.

Panardinami fekaliniai siurbliai skiriasi ir savo įtampa. Dažniausiai yra pasirenkami fekaliniai siurbliai, kurių įtampa yra 230 V arba 400 V.

Renkantis panardinamus fekalinius siurblius, derėtų įvertinti ir tokius jų parametrus kaip sparnuotės tipas, planuojama montavimo vieta, planuojamos trasos ir vamzdžių skersmens ilgis, aukščio skirtumas, besitęsiantis tarp aukščiausio pakėlimo taško bei paviršiaus, ir t. t.