Nuo ko priklauso degintos medienos kaina?

Kadangi medžio deginimo technologijos mus pasiekusios iš senų laikų Japonijos leidžia apdoroti įvairių rūšių spygliuočių genties medžius, tai degintos medienos kaina yra tiesiogiai priklausoma nuo konkretaus medžio turimų kokybinių savybių. Turint omenyje, kad deginta mediena savo ilgaamžiškumu ir patvarumu visiškai pateisina naudingos investicijos vardą, tai ir jos kaina neturėtų kelti didesnio nepasitikėjimo. Už gerą prekę visada gerai ir mokame.

Kaip galima iš anksto sužinoti, kiek jums gali kainuoti deginta mediena?

Jei jus domina degintos medienos kainos, jas sužinoti yra labai paprasta. Pasirenkate kurią nors internetinės parduotuvės, prekiaujančios degintos medienos produkcija, svetainę, ten išsirenkate jus dominančios produkcijos pavyzdžius, pateikiate būtinus duomenis ir laukiate konsultantų atsakymo į jus dominančius klausimus. Konsultantai paskaičiuos, kiek jums galėtų reikėti medienos jūsų pasirinktam projektiniam variantui, ir tada informuos apie galutinį kainos variantą.

Kodėl didesnės degintos medienos lentų kainos nereikėtų bijoti?

Nors renkantis degintos medienos gaminius gali tekti daugiau pakloti pinigėlio nei perkant įprastinę medieną, dėl to pradėti dūsauti nevertėtų, nes degintos lentos iš praktiškosios pusės žvelgiant yra vertingesnės už įprastines lentas dėl savo ilgaamžiškumo, patvarumo ir gražumo. Jeigu po kurio laiko deginta mediena truputį ir nublunka, jos ankstesnį grožį galima lengvai atnaujinti, kas penkerius metus ją ištepant gamtai draugiška ir sveikatai nekenkiančia specialia alyva.

Nuo ko gali priklausyti degintos medienos kaina?

Degintos medienos kaina didžia dalimi priklauso nuo to, kokios rūšies medį renkamės. Pigiausiai kainuos kvadratinis metras degintos eglės ar pušies medienos, ta pačia technologija apdorotas maumedis gali kainuoti trečdaliu brangiau. Kita vertus, internetinėse medienos parduotuvėse įprastai būna organizuojamos įvairios išpardavimų nuolaidų akcijos, tad išlaukus tinkamo momento galima apsipirkti pigiau. Jei mediena perkama tuo metų laikotarpiu, kai jis būna mažiau palankus išoriniams statybos darbams, ji irgi gali kainuoti pigiau. Be to, patogu yra ir tai, kad dauguma internetinių parduotuvių užsakytas ir apmokėtas prekes maždaug per tris paras pirkėjui pristato tiesiai į namus visoje Lietuvoje. Pirkėjui tik reikia nurodyti tikslų prekės pristatymo adresą.