Kokius žaislus reikėtų įsigyti pirmiausiai, įrenginėjant vaikų kambarį?

Vaiko kambarys yra brangiausia ir trapiausia erdvė šeimos nariams, todėl rūpinkitės juo, kurkite patogią ir saugią vietą, ugdykite vaiko savarankiškumą ir pasitikėjimą savimi. „Vaiko kambario estetika – svarbu, bet dar svarbiau – sveika atmosfera. Todėl įrengiant kambarį reikia atkreipti dėmesį į medžiagų natūralumą, ekologiškumą. Vietoj sintetinių medžiagų vertėtų rinktis natūralias – medinius baldus, grindis, jei įmanoma – ekologiškus kilimus. Lygiai tas pats galioja ir vaiko žaislams.

Per daug žaislų erzina vaikus, vaikai gali jaustis nesaugiai savo kambaryje

Kalbant apie žaislus, reikia pasakyti, kad daugelis jų yra brangūs ir nebūtinai reiškia gerą kokybę. Juk mamos pastebėjo, kad dažniausiai vaikai labiau domisi ne žaislais, o virtuvės reikmenimis, įvairiais suaugusiems skirtais produktais ir įranga arba paprastais buteliais, dėžutėmis, kedro riešutais, kaštonais, makaronais, tešla.

Staiga tarp daugybės žaislų vaikas pasijuto sutrikęs ir negalėjo susikaupti žaidimui. Tai ypač aktualu vaikams, kurių aktyvumas yra padidėjęs ir sunkiai susikaupia bei „negali žaisti“. Todėl geriausia vieną žaislą padovanoti, o jam sugadinus – padovanoti arba padovanoti kitą. Geriausia lavinti vaiko motoriką ir kitas savybes, o tam reikia pasirinkti tinkamus žaislus. Baseinas su kamuoliukais juokais gali būti vadinamas mažųjų treniruokliu, kuris ne tik padeda jiems sportuoti, tačiau ir gerina nuotaiką. Geriausios kokybės įrodymas – kamuoliukų baseinas atsiliepimai, kurie ne tik vaikučių, tačiau ir tėvelių yra patys geriausi. Ir tai mus labai džiugina. Juk tiek daug skirtingų judesių reikia atlikti maudantis kamuoliukų baseine, galiausiai, juose taip gera judėti! Tiek baseino kraštai, tiek kamuoliukai yra minkšti, tad juose plaukti – tikras malonumas! Tegul mažieji stiprina savo rankų bei kojų raumenis, tegul bando „išnerti“ iš kamuoliukų ir tvirtina kaklo raumenis, galiausiai, liečiant kamuoliukus, perduodant juos iš rankos į ranką arba mokantis žongliruoti – lavinama vaiko motorika. Čia yra reikalingi spalvoti kamuoliukai.

Pirmi vaikų poreikiai, amžių atitinkantys baldai, o vėliau gražūs dizainai, vaikų pageidavimai ir viskas, ko tik jie nori

Įrengdami ikimokyklinio (2-7 metų) vaikų kambarį, galite pasirinkti paprastą nedidelį staliuką piešimui arba pasirinkti stalą, tinkantį didesniems vaikams. Vyresni vaikai turėtų įsigyti stalą arba specialią sistemą (stalas + knygų lentyna ir pan.). Naudokite žaismingus sienų lipdukus, kuriuos nuklijavus nelieka jokių žymių. Įspūdingai atrodys dideli lipdukai, puikiai atstojantys tapetus. Galima rinktis ir lipdukus, ant kurių galima rašyti ir piešti kreida. Tiesa, jei vaikas dar mažas, kiek luktelėkite, nes lipdukai bus nuklijuoti greičiau, nei spėsite sureaguoti. Pagalvokite, kaip kambariui suteikti unikalumo – galbūt pastatysite dviaukštę lovą, nupirksite medžiaginę palapinę, įrengsite sūpynes, baldakimą ar net laipiojimui skirtą sienelę. Būkite kūrybingi!