Vėjo varpeliai – muzikos garsai, ramybė ir neeilinė puošmena

koshi vejo varpeliai

Kiekvienas žmogus nuolat ieško būdų, kaip pasiekti pusiausvyrą, išlaikyti ramybę ir kurti savo aplinką tokią, kurioje gera ir malonu būti. Ar kada pagalvojote, kokiomis priemonėmis būtų galima vienu metu ne tik papuošti namų aplinką, bet ir gauti daugiau malonios naudos? Tokiu savotišku talismanu jūsų namuose gali tapti jaukumo, ramybės ir gerų emocijų suteikiantys koshi vėjo varpeliai. 

Ką sako istorija?

Vėjo varpelių istorija prasidėjo jau prieš daugybę metų, kaip teigia šaltiniai – senovės Kinijoje. Tuo laikotarpiu jie buvo ruošiami iš natūralių, gamtoje lengvai randamų žaliavų, tokių kaip mediena, kriauklelės, kaulai ir pan. Budistai tikėjo įvairiomis vėjo varpelių galiomis ir panašu, kad šį tikėjimą ilgainiui atnešė į šiuolaikinį pasaulį, kur šie vėjo pagalba garsus skleidžiantys instrumentai plačiai naudojami iki šiol. Jeigu senovėje Azijos šalys šiuos muzikuojančius varpelius dažniausiai kabindavo šventyklose, šiandien jie pasaulyje puošia bet kurią norimą erdvę. 

Akį traukiantis akcentas interjerui ir lauko aplinkai

Visų pirma, dailaus dizaino, subtilios išvaizdos vėjo varpeliai yra puikus akcentas namuose, terasoje, balkone ar bet kurioje kitoje namų vietoje. Kitas momentas – malonūs varpelių skleidžiami garsai, kurie nuramina, leidžia atsipalaiduoti, medituoti. Tiesa, kaip skamba vėjo varpeliai, priklauso nuo medžiagų, iš kurių jie yra pagaminti, dydžių bei formų. O tuomet, kai vėjas sujudina detales, jos, besiliejančios viena į kitą skleidžia malonias melodijas. 

Platus pasirinkimas kiekvienam

Tiek įvairiose prekybos vietose, tiek ir internetu šiandien galima rasti didelį vėjo varpelių pasirinkimą – nuo skirtingų medžiagų iki spalvų. Be to, vėjo varpelius originaliai ir žaismingai galite pasigaminti patys. Čia belieka pasitelkti fantaziją ir kurti instrumentą iš stiklo, medienos, karoliukų, molio, senų raktų ar kitų žaliavų. Tai galėtų būti smagi ir tuo pačiu lavinanti pramoga visai šeimai. 

Kodėl verta namuose atrasti vietą dailiems vėjo varpeliams? Jau nekalbant apie tai, kad tai yra puošni namų detalė, vėjo varpeliai džiugina tuo, kad prisideda prie atsipalaidavimo, geros energijos. Tikima, kad vėjo varpeliai pritraukia sėkmę, padeda išvengti blogų emocijų ir, dar daugiau, apsaugo nuo galimų nesėkmių.