Kaip išsirinkti stalą, kuris tiks biure, namų ofise ir vaikų kambaryje?

patogus stalas

 

Ieškote kompiuterių biurams ir ofisams? Arba dėl epidemijos ir karantino esate priverstas dirbti namuose, tik pastebite, kad namuose nėra kampo, tinkamo darbui prie kompiuterio? Galbūt esate tik laisvai samdomas darbuotojas, nemėgstate dirbti bendrose darbo erdvėse ir norite sukurti studiją namuose? Ar pastebėjote, kaip greitai vaikai auga, jiems jau reikia stalo namų darbams atlikti? Ar dėl kokių nors priežasčių jūs visada ieškote tinkamiausio stalo ir  kompiuterio stalo?  Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kurie padės suprasti, į ką reikia atsižvelgti prieš perkant tinkamiausią stalą ar kompiuterio stalą. Jei norite kokybiško ir ilgaamžio darbo ar namų stalo užsukite čia ir rasite didelį jų pasirinkimą: https://www.ofisasprabangiai.lt/produktai/stalai.

 

Pirmas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį yra stalo aukštis ir plotis

 

  • Įvertinkite, ar stalą naudojate tik darbui kompiuteriu, ar reikia ir prie šio stalo rašyti. Jei prie darbo stalo ne tik naudojate kompiuterį, bet ir rašote, o jei naudojate papildomą didesnį monitorių-jums reikės didesnio dydžio stalo. Platesnis/ilgesnis stalas (stalas ir kompiuterio stalas-2 viename) padaro  patogią erdvę, o ekranas nėra per arti akių. 

 

  • Jei jums reikia tik kompiuterio stalo, kad galėtumėte dirbti su nešiojamuoju kompiuteriu ir ant jo rašytumėte keletą žodžių-pakaks kompaktiškesnio stalo. Jei retai jungiatės prie kompiuterio, bet vis tiek reikia rašomojo stalo, galite pasirinkti 60 × 60 arba 50 × 75 itin trumpus stalus. Stalo aukštis turi būti sureguliuotas pagal plotą. Sėdėdami prie stalo, turite visiškai pastatyti kojas ant grindų, todėl stalo aukštis turi būti toks, kad atsisėdus ant stalo ranka būtų sulenkta 90 laipsnių.

 

  • Apsvarstykite galimybę ant stalo turėti knygas, sąsiuvinius, aplankus ir kitus raštinės reikmenis. Jei norite šiuos daiktus laikyti ant stalo, tada daiktams reikės vietos, kur jie galės būti po ranka. Ypač jei jums nepatinka apkrauti namų ir norite, kad kambarys būtų švarus ir paprastas, turite pasirūpinti, kad visi daiktai turėtų savo vietas, dėl to rinkitės stalą, kuriame yra papildomi stalčiai daiktams. Jame telpa visi daiktai, kuriuos galima tvarkingai sudėti į stalčių, kai jie nenaudojami ir stalas bei visas ofisas atrodo daug tvarkingiau.

 

Svarbu išsirinkti tinkamą stalą: kampinį arba įprastą

 

Apsvarstykite, kuriame kambaryje pastatysite naują stalą ir kur toje patalpoje. Jei supratote, kokio dydžio stalo jums reikia, pabandykite įsivaizduoti tinkamiausią vietą ir stalą. Jei kambario erdvė yra maža, tada tikrasis gelbėtojas yra kampinis stalas. Renkantis kampinį stalą reikėtų pasižiūrėti stalas labiau tinkamas kairiarankiams ar dešiniarankiams, kad įsigytumėte sau patogų stalą. Jei yra pakankamai vietos, galite nusipirkti paprastą stalą ir pastatyti jį šalia lango, kad akys gautų daugiau natūralios šviesos.