Terasos ir joms tinkamiausios plokštės

Terasa, tai namo dalis, kurioje gera būti ir leisti laiką šiltomis vasaros dienomis. Šalia namo esančiose terasose yra daugybė nepalankių aplinkos sąlygų, todėl nors atrodo, kad net ir smulkios detalės gali žymiai sutrumpinti terasos tarnavimo laiką, dėl to terasa turi būti gaminama kokybiškai ir tik iš geriausių medžiagų. Terasoje galite pakabinti drabužius, papietauti lauke ar pasikaitinti saulėje. Daugiabučiame name taip pat gali būti terasa viršutiniame aukšte, skirta visiems savininkams.

Terasa paprastai būna atvira, joje būna lietaus, sniego, saulės, vėjo, karščio ir šalčio. Mažai medžiagų gali atlaikyti tokias sąlygas. Visos terasos dalys turi būti atsparios ilgalaikiam atmosferos poveikiui. Ypatingą dėmesį skirkite denio lentoms, sijoms (pertvaroms) ir tvirtinimo detalėms. Sija turi būti tvirta ir atspari korozijai. Daugelis žmonių rekomenduoja naudoti impregnuotas medines sijas. Jei terasa atvira, net impregnuotos medinės sijos greitai supūva. Po trejų ar ketverių metų lentos pradeda judėti, nes pirmiausia medis supūva ant vinių ar vežimų, todėl įrengiant terasą būtina naudoti išorinėms įtakoms atsparias tvirtinimo detales. 

Tinkamiausia terasai yra WPC-medžio plastiko kompozicinė plokštė. Tai yra plokščių gamybos technologija, sumaišanti medžio drožles su plastiku ir jas suspaudžiant. Yra daugybė WPC plokščių rūšių terasoms įrengti, jų kokybė ir kaina skiriasi. Didžiausias skirtumas yra WPC plokštės gamybai naudojama medžiaga. Aukštos kokybės medienos ir plastiko plokštės gaminamos iš plastiko žaliavų ir aukštos kokybės medienos. Taip pat naudojami įvairūs sudėtingesni klijai ir dažai. Tokios lentos nepraras spalvos ir struktūros dešimtmečius. Pigesnės lentos dažniausiai gaminamos iš antrinių žaliavų. Mediena gali būti baldų gamybos likučiai, paprastai jau naudojami klijai. Taip pat naudojami perdirbti plastikai. 

Didelis WPC plokštės privalumas yra tas, kad ją lengva prižiūrėti. Net po ilgo laiko jų paviršius išlieka lygus, nelimpa nešvarumais ir lengvai valomas. Spalva nesikeičia dėl saulės šviesos ir nekeičia spalvos dėl vaikščiojimo ar trinties. WPC plokštė yra nedažyta ir vienalytė. Tai reiškia, kad spalvotų pigmentų yra visoje lentoje. Beje, tai tik aukštos kokybės WPC plokštės. Nebrangios WPC plokštės dėl drėgmės suskils ir subraižys, o nešvarumus sunku pašalinti. Lentos spalva taip pat gali išblukti.

Terasustatyba.lt terasos yra vienos kokybiškiausių Vilniuje ir aplink jį. Pasirinkus šios įmonės terasų įrengimo paslaugą, tikrai neliksite nusivylę. Sudomino? Susisiekite ir įsitikinkite tuo patys! Čia dirba tik aukščiausias kompetencijos turintys darbuotojai, kurie akimirksiu galės suteikti labiausiai dominančią informaciją!