Ko reikia nepamiršti dėl kelionių magijos?

klaipeda - vilniaus oro uostas

Kelionės yra atgaiva sielai, kurių laukiame visus metus. Renkantis kelionę yra sunku nuspręsti, kur geriausia keliauti, nes pasirinkimas toks didelis, kad norisi keliauti visur. Pačių planuojamos kelionės yra smagiausios ir geriausios, tokios, kurių neįmanoma pamiršti. Tačiau prieš vykstant reikia padaryti keletą dalykų:

  • Pasidomėkite šalimi į kurią vykstate. Nepamirškite, kad pasaulyje yra daug skirtingų pažiūrų, politinio ir ekonominio suvokimo žmonių, dėl to geriausia rinktis keliones į tas šalis, kur nebūna terorų, žudymų ir bombų, kad Jūsų gyvybei nekiltų pavojus. Žinoma, rinktis Jums, bet geriau į tokias šalis neskristi, nes nežinia kada teroristas gali užpulti.
  • Prieš iškeliaudami sužinokite artimiausios Lietuvos Respublikos diplomatinės atstovybės ar konsulinės įstaigos adresą ir telefono numerį. Jums šio numerio prireiks nutikus nelaimei, jei pamesite asmens dokumentą, Jus apvogs ir panašiai.
  • Kadangi keliaujate į užsienį, to nepatartina daryti slaptai, jei nutiktų nelaimė. Geriau apie tai praneškite savo artimiesiems, kurie turėtų žinoti, kur Jūs tiksliai esate. Tai užtikrins saugumą Jūsų nelaimės ar dingimo metu, dėl to būkite budrūs ir nepasitikėkite niekuo svetimoje šalyje.
  • Jei susirgote kelionės metu ar Jums kas nors negero nutiko, kreipkitės į artimiausią ligoninę. Kur kreiptis teiraukitės registratūroje, Jums padės rasti artimiausią daktarą, kuris padės Jums išspręsti problemą.
  • Nepamirškite drausti sveikatą kelionės metu, nes už visas medicinines paslaugas Jums teks mokėti pačiam. Tai yra gana didelės išlaidos, dėl to geriau apsidrauskite ir būkite ramūs.
  • Žinoma, ligos ar sužeidimo atveju susisiekite su draudimo agentūra. Ligoninėje pateikite draudimo liudijimą arba Europos sveikatos draudimo kortelę, o tuomet gydymo įstaiga susisieks su draudimo bendrove.
  • Jei nutiko taip, kad Jus apvogė ar sumušė, tuomet kreipkitės į tos šalies policiją ir prašykite pagalbos.
  • Kad kelionės metu galėtumėte ramiai atsipalaiduoti ir apie nieką negalvoti rinkitės kelionę klaipėda – vilniaus oro uostas iorouosta.lt mikroautobusais. Tai kokybiška ir nebrangi kelionė nuo namų durų iki oro uosto. Pasirinkę tokią kelionę galėsite pamiršti apie aikštelės nuomą automobiliui.

Prieš kelionę pasirūpinkite savo saugumu, juk jis yra svarbiausias. Jei nesijausite gerai, tai ir kelionė nebus smagi ir linksma, dėl to rinkitės atsakingai ir protingai, kad nereikėtų gailėtis.