KAIP PAPUOŠTI NAMUS IR JŲ APLINKĄ PER KALĖDAS?

Kalėdos yra tas laikotarpis, kai ne tik namuose, bet ir aplink juos norisi kuo daugiau šventiškumo. O tam yra reikalingas atitinkamas apšvietimas, o jo panaudojimo galimybės praktiškai yra beribės. Šventinės aplinkos kūrimas prasideda nuo tradicinių žvakučių ir baigiasi įspūdingai atrodančiomis LED šviečiančiomis dekoracijomis.

Kodėl vidaus patalpose naudojamo apšvietimo negalima naudoti lauke?

Per Kalėdas namo išorės, balkonų, langų, lauko terasos, sodo aplinkos puošybai yra naudojamos lempučių girliandos, šviečiantys kalėdinių personažų piešiniai. Tačiau būtina įsidėmėti, kad lauke jokiu būdu negalima naudoti tos apšvietimo įrangos, kuri skirta vidinėms patalpoms.

Šventinio apšvietimo priemonės turi atitikti griežtus saugumo reikalavimus ir nebijoti drėgmės ir šalčio. Jeigu to nebus laikomasi, gresia trumpojo jungimosi ir po to sekančio gaisro pavojus. Taip pat reikia įsitikinti, kad pernykščių girliandų laidai tikrai nėra sutrūkinėję, o bendroje grandinėje nėra įskilusių ir perdegusių lempučių.

Kokių atsargumo priemonių reikia laikytis puošiant kalėdinę eglutę girliandomis namų viduje?

Jei savo namuose ar bute dirbtinę kalėdinę eglutę puošiate elektrinėmis kaitriųjų lempučių girliandomis, būtinai įsitikinkite ar ši yra atspari karščiui. Tokie pat turi būti ir ant jos šakelių pakabinti žaisliukai. O jeigu tokiomis girliandomis puošiate natūralią eglutę, jokiu būdu nepalikite jos be priežiūros, nes kuriamos jaukios aplinkos saugumas tiesiogiai priklauso nuo skleidžiamos šventinių lempučių įkaitimo temperatūros.

Kokiomis priemonėmis galima papuošti namų eksterjerą per Kalėdas?

Kalėdų švenčių metu pasakiškomis šviesomis sutviska ne tik patys namai iš vidaus, bet ir jų fasadai. Dažniausiai tuo tikslu yra naudojamos LED lempučių šventinės girliandos. Tačiau jeigu jos spėjo nusibosti, jas sėkmingai galima pakeisti žibinto formos lauko šviestuvais, kurie gali būti įtaisyti ant specialių stovų arba pakabinami.

Jei į tokį žibintą įsukama senovišką formą atitinkanti LED lemputė, jos dėka namų kiemas, sodo aplinka paskęs maloniai šiltoje šviesoje. Šios rūšies žibintai ypač tinka lauko laiptų ir terasos apšvietimui, nes jų šviesa padeda sukurti tikrai šventiškai pakilią dvasinę nuotaiką. Jei jums reikia kalėdinio apšvietimo atributikos, jos ieškokite internetinėje įmonėje: https://blinky.lt/.