Kuo nuo kitų vandens šildytuvų tipų skiriasi vandens šildytuvai-maišytuvai?

Itin aukšto galingumo kaitinimo elementai – momentinių vandens šildytuvų-maišytuvų dalis, išskirianti šio tipo vandens šildytuvus iš plataus vandens šildytuvų asortimento. Kaitinimo elemento galia nėra vienintelis vandens šildytuvų-maišytuvų išskirtinumas, kurį derėtų žinoti. Juolab, kad šie vandens šildytuvų skirtumai labai dažnai parodo ir jų privalumus.

Vandens šildytuvai-maišytuvai itin kompaktiški

Palyginus su kitais vandens šildytuvų tipais, vandens šildytuvai-maišytuvai yra patys kompaktiškiausi. Šie vandens rezervuaro neturintys vandens šildytuvai labai paprastai pritaikomi bet kokiose erdvėse, įskaitant itin mažas erdves, kuriuose kitokio tipo vandens šildytuvo nebūtų galimybės įrengti arba kuriuose jis užimtų ženkliai per daug vietos, nepalikdamas patalpoje pakankamai erdvės komfortabiliam naudojimuisi.

Vandens šildytuvai-maišytuvai vandenį šildo tik vandens naudojimo momentu

Didesnis vandens šildytuvas, turintis vandens rezervuarą, vandenį šildo bei „saugo“ minėtame rezervuare, o štai vandens šildytuvas-maišytuvas, kuris, kaip jau buvo minėta, tokio rezervuaro neturi, vandenį šildo tik tada, kai Jums atsukus čiaupą, vanduo ima tekėti per šildytuvo sistemą. Itin aukšto galingumo vandens šildytuvo-maišytuvo kaitinimo elementas užtikrina, kad vanduo būtų pašildomas momentaliai, o tai reiškia, kad nebelieka būtinybės laukti, kol vanduo bus pašildytas, karštu vandeniu galima naudotis iškart.

Vandens šildytuvai-maišytuvai nesudaro sąlygų vandenyje veistis bakterijoms

Su tuo, kad vandens šildytuvai-maišytuvai neturi vandens rezervuaro, yra susijęs ir vienas labai dažnai aptariamas šio vandens šildytuvo privalumas. Kadangi nėra rezervuaro, vanduo neužsistovi. Nesant rezervuaro, nėra ir terpės, kurioje, užsistovėjus vandeniui, galėtų atsirasti sąlygos bakterijų veisimuisi. Momentiniai vandens šildytuvai-maišytuvai užtikrina, kad Jums visada būtų tiekiamas švarus ir šviežias karštas vanduo, taip pat garantuoja, kad nenukentės ir geriamojo vandens kokybė.

Vandens šildytuvai-maišytuvai yra ekonomiški prietaisai

A ir B energijos efektyvumo klasėms priskiriami vandens šildytuvai-maišytuvai yra vadinami vienu ekonomiškiausių vandens šildymo sprendimų, nes elektros energija yra naudojama tik tada, kai šildytuvas „dirba“ ir kaitina vandenį. Atsižvelgiant į tai, kad nėra vandens rezervuaro, nėra ir poreikio nuolat palaikyti norimą vandens temperatūrą jame, o tai taip pat prisideda prie mažesnio elektros energijos suvartojimo.