Krovinių vežimo būdai

Yra ganėtinai daug labai skirtingų krovinių pervežimo iš vienos vietos į kitą būdų. Tai gali būti sausumos keliai, jūrų arba oro keliai ir krovinių gabenimas geležinkeliais. Visais šiais būdais Adrem.lt gali gabenti jūsų krovinius visame pasaulyje.

Jūrų keliais

Krovinių gabenimas vandenynu / jūra yra pigesnis prekių gabenimo būdas, tačiau trūkumas yra ilgesnis tranzito laikas. Kitas jūrų krovinių privalumas yra tai, kad dydis ir svoris neturi tokios didelės reikšmės kaip, pvz., oro keliais gabenami kroviniai.

Krovinių gabenimo vandenynais būdas yra gana plačiai naudojamas birių prekių, tokių kaip žemės ūkio produktai (kviečiai, kukurūzai, soja ir kt.), anglis, geležies rūda arba naftos gabenimui. Be to, didesni, nestandartinio dydžio ir formų kroviniai, įskaitant variklius ir sraigtus, taip pat gali būti transportuojami tokiu būdu.

Krovinių gabenimas vandenynu / jūra taip pat yra pageidaujamas transportavimo būdas, gabenant didelės apimties ir sunkiasvorius krovinius, tokius kaip mineralai, metalai, rūdos, plieno ritės ir kt., kurių būtų neįmanoma gabenti oro transportu.

Be to, įmonės teigiamai vertina laivybos poveikį aplinkai. Lėktuvai, turėdami gana ribotą erdvę kroviniams, išskiria į aplinką didesnį kiekį teršiančiųjų medžiagų, palyginti su jūrų krovinių gabenimo paslaugomis, kurios laikomos daug ekologiškesne transportavimo rūšimi ir didesnės talpos galimybe.

Oro keliais

Krovinių gabenimas oro transportu yra svarbi transportavimo rūšis. Šis būdas aptarnauja rinkas ir tiekimo grandines, kurios reikalauja greičio.

Tai idealus transportavimo būdas tokiems kroviniams kaip greitai gendančios prekės, tokios kaip maistas, gėlės ir kai kurie vaistai. 

Tačiau krovinių gabenimas oro transportu turi ir savų trūkumų, pavyzdžiui, yra vienas brangiausių dėl greičio ir naudojamo kuro reikalavimo.

Jis taip pat turi savo dydžio ir svorio apribojimus. Reguliavimo institucijos riboja, ką galima ir ko negalima gabenti oru, todėl nestandartiniai arba labai dideli kroviniai gali būti tinkamesni kitoms transporto rūšims.

Geležinkeliais

Kita transporto rūšis, kuri taip pat laikoma „žaliuoju“ pasirinkimu, yra traukiniai. Jie sunaudoja mažiau degalų nei kelių transporto priemonės, o traukiniui, kuriame gali būti daugiau nei 100 vagonų, reikia tik vieno vairuotojo.

Vidutiniškai ilgesnės kelionės geležinkeliu yra pigesnės, o trumpesnės – pigesnės keliais. 

Keliais

Krovinių gabenimas keliais yra viena iš labiausiai paplitusių visų transporto rūšių. Jis plačiai naudojamas tokiuose žemynuose kaip Europa, Afrika ir Šiaurės Amerika. 

Krovinių gabenimas keliais suteikia keletą pranašumų, palyginti su kitomis transporto rūšimis, pvz.:

  • Mažesnę kainą;
  • Greitą ir suplanuotą pristatymą;
  • Vietinius, per sieną, tolimus ar trumpus pristatymus net kaimo vietovėse;
  • Lankstų aptarnavimą;
  • Pakavimo išlaidų taupymą;