Kaip išsirinkti tinkamą diržą nėščiajai?

Nėštumo metu kūnas labai pasikeičia, ir nors daugelis tų pokyčių yra tikrai neįtikėtini ir malonūs, kai kurie, pavyzdžiui, nugaros skausmas, gali būti tikrai nepageidaujami. Diržai nėščiosioms sumažina nugaros ir dubens spaudimą. Jie sukurti taip, kad palengvintų šį įprastą nėštumo diskomfortą. Nėščiosios diržas apjuosia Jūsų kūną nuo nugaros apatinės dalies iki pilvo ir palaiko augantį ir sunkėjantį Jūsų pilvuką. Tai būtina priemonė būsimoms ir jau esančioms mamoms, kad jaustumėtės kiek įmanoma patogiau su savo kasdien sunkėjančiu pilvuku.

Kam reikalingas nėščiosios diržas?

Nėštumo metu ir po jo Jūsų kūne vyksta daug pokyčių. Tai dažniausiai atsiranda dėl hormonų, kurie išsiskiria tam, kad paruoštų Jūsų kūną gimdymui. Deja, tai kartais gali sukelti nepatogų šalutinį poveikį. Nugaros, dubens ir klubų skausmai yra dažniausi besilaukiančių moterų skundai.

Geros naujienos yra tai, kad šiais laikais yra dalykų, kuriuos galite įsigyti, kad sumažintumėte savo diskomfortą, pavyzdžiui, išbandyti nėščiosios diržą, kuris bus naudingas tiek nėštumo metu, tiek atsistatant fiziškai po gimdymo, todėl tai puiki ilgalaikė investicija.

Pilvuką prilaikančios juostos arba nėščiųjų diržai gali padėti:

  • sumažinti nugaros ir dubens diskomfortą, susijusį su nėštumu ar gimdymo pasekmėmis;
  • palaikyti taisyklingą laikyseną;
  • atstatyti pilvo raumenų padėtį po gimdymo (kartu su specialiais pratimais).

Kaip išsirinkti diržą?

Ieškant geriausio nėščiųjų diržo ar juostos, svarbu ieškoti patogaus, kvėpuojančio, reguliuojamo ir išsiplečiančio. Įsitikinkite, kad pasirinktas diržas nėščiajai tinkamai priglunda ir kad yra vietos besiplečiančiam pilvui.

Kai kurie diržai ir juostos tinka tiek prenataliniam, tiek pogimdyviniam laikotarpiui, nes diržai po gimdymo padeda greičiau pilvo raumenims grįžti į savo pirminę poziciją.

Norėdami rasti geriausius nėščiųjų diržus, atsižvelkite į medžiagą, dizainą, dydį ir atramą. Paprastai diržai nėščiosioms yra skirstomi į mums įprastinius europinius dydžius: XS, S, M, L, XL ir t. t.

Pasirinkus tinkamą juosmens srities diržą jūs ne tik galite sušvelninti pilvo maudimą po ilgų pasivaikščiojimų, bet ir išvengti apatinės nugaros dalies skausmo. Pasirūpinkite savimi, kad nėštumas nekeltų nepageidaujamų skausmų.