Patarimai, kaip tinkamai pakeisti katės ėdalą nekeliant katei streso

Atsiradus poreikiui pakeisti katei įprastą jos ėdalą nauju nedarykite to staiga – sukelsite augintiniui stresą. Jei žinosite kelis aspektus, ėdalą kitu pakeisit  gana greitai ir lengvai, o keturkojis natūraliai prisitaikys prie tokių pokyčių. Tad ką reikia žinoti?

Duokite savo katei laiko. Kiek jo reikės? Paprastai užtenka maždaug savaitės. Prie naujo ėdalo pratinkite palaipsniui, nedarydami didelių kontrastų. Tai leis augintiniui išvengti galimų virškinimo problemų, streso, nerimo.

Kaip teisingai normuoti seną ir naują maistą? Pirmas dvi dienas didesnę ėdalo dalį turėtų sudaryti senasis maistas ir maždaug ketvirtadalį dėkite naujo. Trečią ir ketvirtą dienomis proporcijos jau gali būti lygios – pusė senojo maisto, pusė naujo. Penktą ir šeštą dienomis, atvirkščiai nei pirmomis, tris ketvirtadalius ėdalo turėtų sudaryti jau naujas maistas, o vieną ketvirtadalį dar palikite senojo. Paskutinę savaitės dieną jau galite duoti vien tik naują ėdalą savo katei.

Tiesa, keičiant įprastą maistą nauju reikia savo katę stebėti. Apie netinkamą ėdalą gali informuoti svorio pokyčiai, pakitusios išmatos, katės išvaizda ir savijauta. Jei pokyčių nepastebite, vadinasi Jūsų augintinis sėkmingai priprato prie naujo ėdalo.

Rinkdamiesi ėdalą katei atminkite, kad tik kokybiškas https://evet.lt/category/maistas-katems užtikrins visavertę Jūsų keturkojo mitybą. Su aukštos klasės ėdalu katė gaus visa, ko reikia jos organizmui, todėl nereikės vitaminais, papildais rūpintis papildomai.