Kodėl reikia saugoti gamtą?

Kodėl reikia saugoti gamtą?

Šis klausimas atrodo trivialus, net kvailas. Galbūt niekas nepagalvotų, kad to nereikėtų daryti. Nepaisant aiškaus supratimo, kaip sugyventi su gamta, žmonės kažkodėl dažnai elgiasi taip, lyg gyventų žemėje paskutinę dieną, o rytojus niekada neateis.

Gamta yra gyvybės šaltinis

Seniai, kai žemė buvo labai jauna, o žmonės dar buvo maža žmonių grupė, gamta žmogui buvo viskas. Miškas yra būsto šaltinis, o žmonės medžioja maistui. Švari upė naudojama gerti ir žvejoti. Pasaulio gyventojų skaičius išaugo, bet pažanga nesustojo. Ir dabar, po daugelio daugelio metų, žmonės pradėjo pamiršti, kaip viskas prasidėjo. Miškai yra negailestingai iškirsti, o jų vietose yra pastatytos gamyklos, į upę, kuri teka netoliese, išmeta kenksmingas atliekas, o iš jos vanduo patenka į namus, kur žmonės naudoja. Nepaprastai svarbu suprasti, kodėl reikia saugoti gamtą. Iš tiesų, be jo naudos, mes negalime egzistuoti.

Gyvūnų pasaulis ir jų gyvenimas miške

Įsivaizduodami mišką, įsivaizduojame aukštus medžius su žaliomis girliandomis, tankią žolę, siūbuojančią vėjyje, ir girdime paukščių čiulbėjimą, kuris mums atrodo kaip ant šakos šokinėjanti voverė. Žinome, kad kažkur miške gyvena lokiai, kiškiai, lapės ir kiti gyvūnai. Dabar įsivaizduokite, kad nėra paukščių ar gyvūnų. Tada miško nebus, nes gamtoje viskas tarpusavyje susiję.

Rūpinkitės gyvūnais, nes jie yra svarbi laukinių gyvūnų dalis. Žmonės yra įpratę naudoti gamtos dovanas, kad patiktų sau: todėl žmonės medžioja gyvūnus dėl brangaus kailio, kartais tiesiog dėl savo užgaidos. Laimei, yra ir rūpestingų žmonių, įkūrusių fondų rezervus, raginančių žmones „globoti gyvūnus! Vasara ateis labai greitai – tai laikas, kai visi nori atsipalaiduoti gamtoje. Visi nori pasikaitinti švelnios saulės spinduliuose, pasipliuškenti šiltoje upėje. Daugelis rengia iškylas, kūrena laužus ir gamina šašlykus. Pailsėję visi puola grįžti namo, greitai surenka viską, kas liko. Tačiau kartais žmonės viską palieka taip, kaip yra, nesivargindami su valymu. Dauguma vasaros gaisrų įvyksta dėl asmens kaltės. Nemanykite, kad ugnis gali kilti tik nuo atviros ugnies: norint padegti sausą žolę, pakanka bet kokios nedidelės kibirkštėlės. Tai retai, bet vis tiek pasitaiko, kad stiklinė iš butelio gali tarnauti kaip padidinamasis stiklas ir sukelti gaisrą. Saugokite mišką nuo ugnies, jis pavojingas visoms gyvoms būtybėms. O po gaisro išdegusiose vietovėse niekas ilgai neauga.

Žemė vadinama mėlynąja planeta, gamyklų kaminais, tačiau viduje yra juodų opų

Visi žino, kodėl turėtume saugoti gamtą, nes patys esame labai nuo jos priklausomi. Be to, turite atsižvelgti į tuos, kurie gyvens mūsų planetoje po mūsų. Rūpinkis ir saugok gamtą, kad mūsų vaikams ir vaikaičiams nereikėtų išgyventi iš paskutinių jėgų ar ieškoti naujos gyvenamosios vietos. Kai kurie žmonės mano, kad jie negali užkirsti kelio žalai, kurią gamtai sukelia techninė klaidinga nuomonė, nes viskas prasideda nuo mažo. Jei visi ims su ja elgtis atsargiau, tada daug kas taps geriau. Pavyzdžiui, eidami gatve neturėtumėte mesti šiukšlių ant kojų. Turite būti atsargūs, kad be reikalo neįjungtumėte vandens, neterštumėte dirvožemio. Naudokite perdirbamas medžiagas (popierinius maišelius, o ne celofaną, stiklo dirbinius, o ne plastiką), dėvėkite dirbtinio kailio drabužius, užuot skatinę žudyti retus gyvūnus. Žmonės, rūpinkitės gamta!

Aplinkosaugos organizacijos nuveikė daug darbų saugodamos, kartais saugodamos gamtą…Nacionaliniu lygiu draudžiama pilti pramonines atliekas į vandenį ir išleisti į orą nuodingas medžiagas. Daugelis gamtos objektų yra saugomi, tokiuose miškuose draudžiama kūrenti laužus, žvejoti upėse. Taip yra todėl, kad žmonija per daug sunaikino šią vietą ir ją reikia taisyti.