Kaip išsirinkti naują automobilį ir ką reikia žinoti, jog nebūtumėte apgautas?

Kiekvienas pirkėjas, planuojantis pirkti naują automobilį, žino, kad prieš priimant galutinį sprendimą svarbu patikrinti ne tik pagrindinę informaciją, bet ir visą informaciją. Taip yra todėl, kad daugelis pirkėjų bijo užduoti pardavėjams klausimų, kai yra susirūpinę dėl savo žinių stokos viduje. Jaustis prastu, kitų nuvertintu ir išsigandusiu yra labai nemalonu, tad natūralu, jog nepatogių išgyvenimų norisi vengti. Taip ir nusprendžiame nebeklausti sau svarbių klausimų ir užsidaryti nuo galimybių kitokiems scenarijams.

Pirmoje vietoje, prieš perkant automobilį, reikėtų labai teisingai susidėlioti prioritetus ir nusistatyti savo, kaip pirkėjo, lūkesčius. Ko reikia iš automobilio? Kur su juo bus važiuojama? Kiek turima pinigų?

Žmonės nori pirkti, nes vadovaujasi emocijomis. Jis pamatė savo mėgstamą automobilį „aš noriu“ ir nusipirko. Bet tada suprato, kad nusipirko automobilį, kurį buvo nepatogu statyti ar važiuoti užmiestyje. Prieš pirkdami žmonės neklausia, o paskui gailisi. Yra automobilių, kurie sukurti važiuoti dideliu greičiu. Jie komfortiški ir greičio net nesijaučia. Apie tokius sakoma: „Lekia kaip bitė“, arba „Skrieja su vėjeliu.“ Tokį automobilį verta rinktis, jei dažniausiai važiuojama greitkeliais didesnius atstumus. Ilga kelionė bus vienas malonumas.

Ar didesnio pravažumo automobiliai yra geras pasirinkimas?

Žvelgiant į naujų automobilių pirkimo tendencijas Europoje, matyti, kad vis daugiau ir daugiau modelių užima vietą rinkoje. Patys gamintojai daugiau dėmesio skiria tokiems automobiliams ir pristato vis daugiau naujų tokio tipo modelių. Visi automobiliai yra skirti važiuoti keliais ir tik iš dalies bekele. Šiuo metu madoje yra krosoveriai, SUV modeliai ir, jei mėgsti nuvažiuoti į gamtą ar sodybą, tai toks automobilis yra nepakeičiamas.

Iš dalies pateisinu jį ir mieste, pavyzdžiui, jei tenka dažnai įlipti ir išlipti, tai yra kur kas patogiau. Ne veltui SUV modeliai vadinami miesto visureigiais.

Jei kaip pavyzdį paimame mano mėgstamą lauko visureigį, tuomet tikras rėmo visureigis tampa specifinis, nes pirkėjai vis dažniau renkasi vadinamuosius miesto visureigius. 

Žmonės tiesiog gyvena įvaizdžio aplinkoje, todėl renkasi visureigius.Paprastai visureigiai gaminami naudojant paprasto automobilio bazę, dažniausiai be keturių ratų pavaros. Tai tik automobiliai, kurie patenkina norą pamatyti daugiau ir jaustis saugiau. Tai yra visas rinkodaros produktas. Pastaraisiais metais Lietuvoje išaugo angliškų mašinų pardavimo skaičiai. Dėl siūbuojančių globalizacijos procesų, dalis Anglijoje gyvenančių lietuvių iš naujo keliasi gyventi į Vilnių. Kartu su savimi šie žmonės parsigabena angliško pobūdžio automobilius, kurie, atsižvelgus į kelių eismo principus, nėra pritaikyti eksploatacijai Lietuvoje. Rasti žmogų, kuris perka tokio tipo mašiną gali būti nemenkas iššūkis. „Automobiliukas“ profesionalų komanda yra pasiruošusi ištiesti pagalbos ranką, superkame mašinas!