Auto keltuvų tipai: vertiname ir renkamės

Servisuose keltuvai yra būtini, kadangi jie padeda darbus ne tik optimizuoti, tačiau ir atlikti kur kas greičiau. Visgi, dėl patrauklios kainos automobiliniai keltuvai vis dažniau perkami ir savoms reikmėms, garažuose. Juk daugelį darbų auto savininkai gali atlikti patys, tik jiems trūko įrangos, kuri padeda pakelti mašiną į tam tikrą aukštį.

Nepriklausomai nuo to, ar keltuvas atuomobiliui reikalingas savoms reikmėms, ar servisui – reikia ir verta susipažinti su tipais, kurių pasiūla rinkoje šiuo metu tikrai labai plati.

Kokius rasite?

1. Vienos kolonos keltuvai yra puikus pasirinkimas nuosavame garaže. Jie nėra dideli, tačiau puikiai išlaiko lengvąsias transporto priemones. Taip pat tinkami ir žoliapjovių kėlimui, keturračių pozicijos keitimui ir t.t.

2. Dviejų kolonų keltuvai jau yra didesni, turi elektroninį fiksavimą, kuris ne tik suteikia daugiau patogumo, tačiau ir apsaugos. Sėkmingai išlaiko didesnį svorį nei vienos kolonos keltuvas.

3. Keturių kolonų keltuvai vis dažniau pasirenkami ir savame garaže, kadangi jų kaina – krenta. Tiesa, anksčiau buvo naudojami tik servisuose, kadangi jiems reikia nemažai vietos.

4. Žirkliniai keltuvai dažniausiai montuojami nedideliuose servisuose. Pati konstrukcija yra gana paprasta, neužima daug vietos, galiausiai, paprastas bei patogus valdymas.

5. Dar viena alternatyva yra cilindriniai, kurie dažniausiai reikalingi sunkiasvorėms transporto priemonėms. Natūralu, kad poreikis tokius turėti savo namuose – retas, tad dažniausiai perkami servisams. Jie yra betonuojami į grindis, tad labai patvarūs, puikiai išlaiko net ir masyvias mašinas.

6. Yra specialūs keltuvai, kurie skirti tik sunkvežimiams. Žinoma, konstrukcija – nemaža, tačiau ir išlaikomas svoris – didelis.

7. Specialūs keltuvai skirti motociklams – ne tik servisų, tačiau ir fizinių asmenų pasirinkimas. Juk šios transporto priemonės tvarkymas daugeliui žmonių yra aistra.

8. Duobiniai taip pat yra geras pasirinkimas tiek lengvajai, tiek sunkiasvorei transporto priemonei. Montuojami ir nuosavuose garažuose, tik gal paruošti jiems tinkamą vietą – kiek sunkiau.

Tipų labai daug, tačiau svarbiausia, kad automobiliniai keltuvai būtų geros kokybės. Štai todėl juos reikia pirkti iš sertifikuotų prekybos vietų, kuriose gaminiams suteikiama garantija.