Kepsninė trys viename: kas tai?

Lauko kepsninė Big Green Egg

Artėjant šiltajam metų laikui vis daugiau žmonių pradeda lyginti skirtingas kepsnines, kurios dažnai vasaromis tampa pačiu svarbiausiu patiekalų “gamintoju”. Žinoma, šiltėjant klimatui ir tuo pačiu didėjant galimybėms – vis daugiau žmonių mėgaujasi lauke keptais patiekalais visais metų laikais.

Ir tai – puiku, kadangi tyras oras žmogui naudingas, o ant žarijų keptas maistas – visada sveikesnis, kadangi jis yra be riebalų.

Galiausiai, mėsos patiekalų receptai yra tokie įvairūs, kad kiekvienas, kuris nori valgyti skaniai ir sočiai – turi tokią galimybę. Tiesa, patiekalų gamyba prasideda ne nuo tinkamiausios mėsos pasirinkimo, tačiau nuo tinkamiausios kepimo įrangos, kuri garantuos ne tik skanų, tačiau ir sklandų gaminimą.

Geriausia rinktis tokias lauko kepsnines, kurios turi kuo daugiau funkcijų. Tokiu atveju joje galėsite gaminti ne tik mėsos, tačiau ir kitus patiekalus, kurie bus skanūs, skalsūs ir maistingi.

Šiuo metu rinkoje labai populiarios kepsninės – trys viename. Kokias funkcijas jos atlieka?

Mėsos patiekalai kepsninėje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pirmiausia – jos grilina. Daugeliui atrodo, kad grilinti, apkepti galima tik mėsos patiekalus, tačiau mes siūlome į tai pasižiūrėti kur kas lanksčiau. Pavyzdžiui, labai skanu yra grilinti kukurūzai, žinoma, bulvės bei kitos daržovės, kurios kepintos išlaiko naudingąsias savo savybes.

Grilinimas – skanu, tačiau ne taip sveika kaip kad troškinimas. Tad siūlome rinktis tokias kepsnines, kurios taip pat atlieka ir troškinimo funkciją. Žinoma, geriausia, kai abi patiekalų gamybos funkcijos atliekamos vienu metu. Tokiu atveju pavyksta išgauti geriausiai apdirbtus patiekalus, kurie išlaikę drėgnumą, tačiau taip pat ir skaniai apkepę.

Trečioji funkcija yra šilumos išlaikymo, o tai labai puikus pasirinkimas ne tik žiemos metu, tačiau ir vasaromis, kai norisi, kad baigus kepti maistas kuo ilgiau išliktų karštas. Šilumos išlaikymo funkcija išgaunama tik ypač geros kokybės kepsninėse, kurios kurtos iš specialių medžiagų. Suprantama, kad tokios dažniausiai kainuoja kiek brangiau, tačiau įvertinus tai, kad jomis be jokios priežiūros galima ne tik pagaminti, tačiau ir ilgą laiką išlaikyti šviežius patiekalus – nuostabu.