Monitoriai kompiuteriniams žaidimams, kaip išsirinkti?

Esate didelis kompiuterinių žaidimų gerbėjas, tačiau jaučiate kad jūsų turima įranga jau pasenusi? Galvojate pirkti naują galingą kompiuterį, tačiau nežinote kokį monitorių jam pritaikyti būtų geriausia? Tokiu atveju skaitykite žemiau, kur rasite informaciją apie šiuo metu geriausius rinkoje esančius monitorius bei jų kainas.

  1. Asus ROG Seift PG279Q

Šiuo metu tai geriausias rinkoje esantis monitorius, kuris pasižymi didele, net 2560×1440 rezoliucija bei didžiausiu vaizdo atkūrimu per sekundę rodikliu. Tai aspektai leidžiantis spręsti, kad šis gamintojas žiūri rimtai į kiekvieną žaidimo detalę bei nori pirkėjams perteikti maksimalų pojūčių rinkinį. 144 Hz atkūrimo rodiklis leis pamatyti bet kokį judesį ar animaciją be jokių uždelsimų ar išsiliejimų, todėl net ir akyliausią regėjimą turintys žmonės liks patenkinti ir nenusivylę. Integruota speciali vaizdo atkūrimo sistema leis net ir programiškai nepritaikytus vaizdus atkurti 4k raiška, papildomai neapkraunant kompiuterio vaizdo plokštės. Šio monitoriaus kaina siekia 700 eurų ir tai tikrai nėra brangiausias monitorius rinkoje.

  1. Acer Predator XB273K

Tai monitorius savo specifikacijomis nenusileidžiantis prieš tai minėtam. Jo rezoliucija siekia net 3840×2160, o vaizdo atkūrimo rodiklis siekia net 144 Hz. Tai monitorius, kuris leidžia žaidimais mėgautis 4k raiška be jokių trikdžių. Monitorius išsiskiria savo dizainu bei atkuriamų vaizdų detalumu. Vienintelis šio monitoriaus minusas – kaina. Norint mėgautis maksimaliais žaidimų pojūčiais jums gali tekti sumokėti net 1200 eurų, o tai yra beveik dvigubai daugiau nei prieš tai minėtas variantas.

  1. BenQ El287OU

Ieškantiems pigesnio varianto šis gamintojas gali pasiūlyti neblogą monitorių pradedantiesiems. Tai taip pat puikus 4k raiškos ekranas su puikiu reagavimo laiku. Priešingai nei prieš tai minėti monitoriai kompiuteriams, šio vaizdo atkūrimo rodiklis per pus mažesnis, todėl žaidžiant aukštos kokybės žaidimus, budriai akiai gali matytis nežymūs išsiliejimai, tačiau nepatyrusiam žmogui jie vizualiai nepastebimi. Kuo šis monitorius gali pasigirti tai integruota stereo garso sistema, todėl papildomos kolonėlės gali būti nereikalingos. O pati geriausia dalis – kaina, kuri, palyginus su prieš tai minėtomis, ganėtinai mažesnė ir siekia vos 400 eurų. 

Taigi, renkantis kompiuterių monitorius žaidimams svarbu atkreipti dėmesį į prekės rezoliuciją bei vaizdo atkūrimo dažnį. Kuo šie rodikliai didesni, tuo ir kaina padidėja, o žmonėms, kurie žaidimus žaidžia retai ir tik savo laisvalaikiu patartina rinktis pigesnį variantą, kuriuo rezultatas bus ne ką prastesnis nei brangesnių.