Į kokias mokyklines prekes svarbiausia atkreipti dėmesį?

Artėjanti mokslo metų pradžia visiems kelia skirtingas emocijas. Kol vieni vaikučiai džiaugiasi artėjančia mokslo metų pradžią, būrį naujų draugą ir daugybę nuotykių kitiems priešingai, kelia neigiamas emocijas, baimę ir didžiulį nenorą išlipti iš komforto zonos. Tėveliams su džiaugsmu, jog atžala sparčiai auga kartu ateina ir stresas, dėl to, kaip tinkamai paruošti vaiką mokyklai.

Gan dažnu atveju pasikartoja klaidingas mąstymas, jog kiekvienais metais būtina vėl viską pirkti iš naujo prieš rugsėjo pirmąją. Didelę įtaką tam daro vaikai, kiekvienais metais norintys naujo penalo, kuprinės bei naujų pieštukų. Nesunku įsivaizduoti, kokia kolekcija penalų liktų stalčiuose baigus mokyklą, o pieštukų turbūt užtektų padalinti ir aprūpinti pusė klasės.

Tikėtis, jog vienos kuprinės ar vieno penalo užteks iki mokyklos baigimo būtų gan naivu, kadangi daiktai nusidėvi, o ir vaikai auga, tad dizainas keleto metų bėgyje gali nebeįtikti. Kuprinės, penalo ar sportinės aprangos atnaujinimo, bent jau kas pora metų tikrai neišvengsite, bet yra keletas priemonių, kurias pasirinkę atidžiai, kokybiškas išvengsite pakartotinio pinigų švaistymo kiekvienais metais.

Prekės į kurias verta atkreipti dėmesį renkantis:

  • Kuprinė – svarbu atkreipti dėmesį į kokybę bei patogumą. Įprastai vaikams būna nuo penkių iki aštuonių pamokų per dieną, o knygas, sąsiuvinius ir pratybas tenka kiekvieną dieną neštis namo, tad pečiams tenka nemažas krūvis. Kuprinė toks dalykas, kuriam vertėtų nepagailėti pinigų ir investuoti, jokiu būdų nesirinkite kuprinės, kuri dedasi tik ant vieno peties, atkreipkite dėmesį, kad kuprinės nugarėlė būtų pakietinta. Tačiau kartu svarbu, kad būtų ir pralaidi ir leistų nugarai kvėpuoti, neprakaituotų. Taip pat renkantis kuprinę rekomenduojame rinktis ją keliems metams į priekį, pasitarkite ar vaikas išsirinkęs kuprinę su tam tikru herojumi norės ją nešioti dar ir kitais metais.
  • Kanceliarinės prekės– atsižvelkite į kokybę renkantis, juk kokybiška liniuotė, penalas ar pieštukai tarnaus tikrai ne metus ir ne du. Iškart pirkite kokybiškus, minkštus spalvotus pieštukus, išvengsite pieštukų atnaujinimo kiekvienais metais.
  • Sportinė apranga – fizinis aktyvumas vaikams yra labai svarbus, tad reiktų pasirūpinti, kad moksleivis su sportine apranga jaustųsi gerai. Atkreipkite dėmesį į aprangos kokybę, kad būtų patogi, nevaržanti judesių bei kvėpuojanti. Rinkitės aprangą kartu su vaiku, tegul jis pats išsirenka jam patinkančia, su kuria jaustųsi gerai bei pasitikėtų savimi.