Finansų vadovo nuoma – kam ši paslauga gali būti naudinga?

Finansų vadovo nuoma yra populiari paslauga, leidžianti įmonėms pasinaudoti aukštos kvalifikacijos specialisto kompetencijomis be poreikio samdyti jį pilnu etatu. Šis sprendimas gali tikti įvairioms įmonėms. Finansų vadovo nuoma suteikia lankstumo, nes specialistas gali būti pasitelkiamas tiek trumpalaikėms užduotims, tiek ilgalaikiams projektams įgyvendinti. Tai ekonomiškas būdas užtikrinti profesionalų finansų valdymą ir greitą sprendimų priėmimą. Visgi, pradėkime nuo pat pradžių ir aptarkime, kas apskritai yra finansų vadovas. 

Kas yra finansų vadovas?

Finansų vadovas – tai aukštos kvalifikacijos profesionalas, kuris padeda skaidriai valdyti finansus ir spręsti problemas, užklumpančias įmonę lemtinguose verslo vystymo etapuose. 

Finansų vadovas dažniausiai reikalingas tuomet, kai:

  • Įmonė sparčiai auga ir neturi apyvartinio kapitalo;
  • Įmonėje dirba daugiau nei 50 asmenų;
  • Įmonės apyvarta viršijo milijoną eurų;
  • Bendraujate su bankais dėl paskolų suteikimo.

Finansų vadovo analizės nauda

Finansų vadovo analizė yra itin naudinga, nes padeda susidaryti kitokį vaizdą apie įmonę, kurio dėl kompetencijos stokos negali pamatyti vyriausia buhalterė. Kartais tikrosios bendrovės padėties nemato ir pats savininkas. Norėdamas parodyti tai, kas buvo neišanalizuota ir siekdamas padėti pasiruošti būsimiems įvykiams, finansų vadovas pasitelkia įvairius įrankius, pavyzdžiui, finansinių rodiklių analizes, biudžeto planą ir kt. 

Kas yra finansų vadovo nuoma?

Finansų vadovo nuoma yra paslauga, kuri leidžia įmonėms pasinaudoti patyrusio finansų vadovo kompetencijomis be poreikio samdyti jį pilnu etatu. Tai lankstus sprendimas, idealiai tinkantis mažoms ir vidutinėms įmonėms. Finansų vadovo nuoma gali būti naudinga įvairiose situacijose, pavyzdžiui, įmonės augimo etape ar sprendžiant specifines užduotis. Jos trukmė dažniausiai skiriasi, priklausomai nuo poreikių ir galimybių. Finansų vadovas gali būti samdomas tam tikram valandų skaičiui arba konkrečiam projektui. 

Pagrindiniai finansų vadovo nuomos privalumai yra štai tokie:

  • Lankstumas. Kaip jau minėjome, finansų vadovas gali būti samdomas konkrečiam laikotarpiui ar projektui;
  • Ekonomiškumas. Ne visos įmonės turi galimybių samdyti finansų vadovą pilnu etatu;
  • Greitas sprendimų priėmimas. Finansų vadovo nuoma užtikrina greitą ir profesionalų finansinių problemų sprendimą be ilgo įdarbinimo proceso.