Ką veikti Vilniuje jaunimui: 7 idėjos

Tautinių šokių kolektyvas Vilniuje - ansamblis Sietuva

1. Tautinių šokių būrelis suaugusiam jaunimui Vilniuje

Jei domiesi lietuvių liaudies šokiais, tautinių šokių kolektyvas Vilniuje pavadinimu „Sietuva“ yra puiki vieta laisvalaikio praleidimui. Tautinių šokių ansamblyje „Sietuva“  yra laukiamas  jaunimas nuo 18 iki 30 metų. Čia gali ne tik išmokti liaudiškų šokių, bet ir rasti naujų draugų, pajudėti bei pakeliauti. Be to, tai puikus būdas puoselėti lietuviškas tradicijas. Daugiau informacijos rasi čia ir čia.

2. Savanorystė gyvūnų prieglaudose ir gyvūnų apsaugos organizacijose

Vilniuje yra keletas gyvūnų prieglaudų, kurios kviečia jaunimą savanoriauti. Tai puiki galimybė padėti gyvūnams ir tuo pačiu praleisti laiką prasmingai. Štai keletas prieglaudų, kuriose gali savanoriauti: „Beglobio gyvybės vagonėliai“, „Lesė“. Savanoriaudamas VŠĮ „Tušti narvai“ gali padėti siekti pokyčių teisės aktuose bei įstatymuose įv. gyvūnų gerovės klausimais. VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ (GGI) tikslas – spręsti gyvūnų gerovės problemų priežastis, užkertant kelią pasekmių atsiradimui. Ši organizacija taip pat laukia savanorių. Savanorystė ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir padeda ugdyti atsakomybę bei empatiją.

3. Tapk šauliu

Jaunimui nuo 18 metų, norinčiam prisidėti prie Lietuvos gynybos ir saugumo, yra galimybė tapti šauliu. Lietuvos šaulių sąjunga kviečia merginas ir vaikinus prisijungti prie jų gretų. Tai puiki proga įgyti naujų įgūdžių, susipažinti su bendraminčiais ir prisidėti prie šalies saugumo. Daugiau informacijos rasi čia.

4. Sveikatingumo veiklos

Vilniuje yra daug veiklų, skirtų skatinti sveiką gyvenimo būdą. „Vilnius sveikiau“ iniciatyva siūlo įvairias veiklas, mokymus, renginius ir konsultacijas, skirtas vilniečiams. Kai kurios iš jų yra nemokamos arba už simbolinį mokestį. Daugiau informacijos rasi čia.

5. Protmūšiai

Protmūšiai yra puiki pramoga jaunimui, norinčiam išbandyti savo žinias ir praleisti laiką su draugais. Vilniuje protmūšius organizuoja įvairios kavinės ir barai, pavyzdžiui, „Paviljonas“, „Būsi trečias“, „Vingio istorijos“. Tai ne tik smagus laiko praleidimo būdas, bet ir galimybė susipažinti su naujais žmonėmis.

6. Muziejų lankymas

Vilniuje yra daugybė muziejų, kuriuos verta aplankyti. Lietuvos nacionaliniuose muziejuose paskutiniais mėnesio sekmadieniais lankymas yra nemokamas. Tai puiki proga praplėsti savo akiratį ir sužinoti daugiau apie Lietuvos istoriją ir kultūrą. Daugiau informacijos rasi čia.

7. Sporto klubai su draugiškomis kainomis studentams

Sporto klubai yra puiki vieta jaunimui palaikyti fizinę formą ir susipažinti su naujais žmonėmis. Vilniuje yra keletas sporto klubų, kurie siūlo draugiškas kainas studentams, pavyzdžiui „Gym+“, „Lemon Gym“. Čia gali rasti įvairių treniruočių programų, kurios atitiks tavo poreikius ir galimybes.

Tikiuosi, šios idėjos padės tau atrasti naujų ir įdomių veiklų Vilniuje! Kad ir kas bebūtum pirmakursis, ar aukštosios mokyklos absolventas, kuriam po studijų atsirado daugiau laisvo laiko ir noro pradėti naują veiklą.