Apvalios pirtys – privalumai ir trūkumai besirenkantiems

Apvalios statinės formos pirtis – tai mobilus variantas, pasižymintis nemenka privalumų gausa. Taigi, greičiausiai nereikėtų stebėtis, jog vis daugiau žmonių nusprendžia šią įsigyti. Apvali pirtis greitai įkaista, jai nereikia daug vietos. Be to, įprastai ši taip pat pasižymi įdomiu ir aplinką pagyvinančiu dizainu. Tad, jeigu ir Jūs svarstote apie apvalios pirties įsigijimą, skaitykite straipsnį toliau. Labai trumpai aptarsime pagrindinius tokio varianto privalumus, trūkumus bei kitus svarbiausius aspektus. 

Apvalių pirčių privalumai ir trūkumai

Apvalios pirtys bačkos pasižymi štai tokiais privalumais:

  • Unikalus pirties dizainas suteikia geresnę karščio ir garų cirkuliaciją;
  • Tokio tipo pirtyje gali būti montuojamas dušas;
  • Apvalios pirties sienos itin gerai sulaiko šilumą; 
  • Pirčiai nereikia daug vietos, ją lengva transportuoti; 
  • Pirtis greitai įkaista;
  • Unikalus pirties dizainas pagerina bendrą atmosferą. 

Kita vertus, nesunku įžvelgti vieną pagrindinį apvalios pirties trūkumą. Tai – nedidelis jos dydis. Nors tokiai pirčiai nereikia daug vietos, šioje taip pat nesutalpinsite daugiau žmonių. Taigi, kai kuriems asmenims ji netinka būtent dėl to. 

Kaip pasiruošti ir tinkamai naudoti pirtį?

Prieš eidami į pirtį įkaitinkite ją iki norimos temperatūros. Žinoma, nepamirškite tinkamai paruošti savo kūno. Ką tai reiškia? Rekomenduojama nusiprausti po dušu ir į pirtį įeiti su šiek tiek šlapiu kūnu. Dėl higienos patariama sėdėti ant rankšluosčio. Vandenį, kurį pilsite ant įkaitusių akmenų, galima maišyti su aromaterapiniu aliejumi. Įprastai rekomenduojama kaitintis iki 15 minučių, o tuomet padaryti pertrauką, jog atvėstumėte. Žinoma, nepamirškite, jog šią, kaip ir bet kokią kitą pirtį, galiausiai reikės išvalyti. Įprastai tam pakanka lengvai vandeniu sudrėkintos šluostės, kuri pašalins prakaitą. 

Kuo naudinga apvali pirtis?

Apvalios pirtys visuomet būna medinės. Apsilankymas joje gali sumažinti stresą, padėti atsipalaiduoti, sustiprinti imuninę sistemą. Buvimas pirtyje taip pat naudingas tiems, kurie nori detoksikuoti organizmą, pagerinti kraujotaką ir bendrą organizmo būklę. Taigi, egzistuoja nemažai priežasčių, kodėl verta įsigyti nuosavą apvalią pirtį. Tikėtina, kad reguliarūs apsilankymai prisidės prie geresnės fizinės ir psichologinės savijautos.